A csókkirálynő és a lóvá tett latin

A gazdag dohánygyáros esete a hivatásos szélhámosnővel, avagy szerelem - setét verem. Melodramatikus thriller-románc Angelina Jolie és Antonio Banderas főszereplésével.

A kissé nyakatekert műfaji meghatározás ? romantikus thriller ? tárgykörébe eső alkotásoknak van egy közös jellemzőjük: általában hatalmas jegybevételeket produkálnak. A mozilátogatók szívesen ülnek be az ilyen filmekre, hiszen a fordulatos, izgalmas dramaturgiai cukkaharákkal telezsúfolt történet mellé, az esetek jelentős részében némi szoft pornót, ha úgy tetszik forró szexet is kapnak járulékos élmény gyanánt. A jó svádájú színészek és csudacsinos színésznék nem restek pucérra vetkőzni a kamerák előtt, majd, imígyen közszemlére tett anyjukszülte valóságukban szapora áldozatokat mutatnak be Érosznak a vásznon.

Az általános pajzánkodásnak aztán mindenki örül. A természeténél fogva voyerista filmrajongó végignézheti, amint aktuális kedvencei izzadságtól fénylő, egymásnak feszülő testtel, vad együttlétet kasírozva villogtatják légcsatornában tervezett idomaikat; az öltöztető szabadságra mehet, hiszen a szereplők amúgy is ádám-, illetve évakosztümben grasszáló naturistát alakítanak; a producer és a rendező pedig kényelmesen hátradőlhet, a biztos profit tudatában végre asszonykára, gyerekekre, vasárnapi ebédre, vágósúlyba érő malacperselyre gondolhat.

A kubai szivar-krőzus (Antonio Banderas) elhatározza, hogy feleséget kerít magának. Nincsenek komolyabb igényei, mindössze egy kedves, tisztességes, kerek csípejű menyecskét szeretne, aki megszülné neki a férfiboldogsághoz elengedhetetlen pufók, gőgicsélő porontyokat. Levélváltásba keveredik az amerikai Julia Russellel (Angelina Jolie), aki hamarost a férfi oldalbordájául szegődik. Hősünk a Rút kiskacsára számít, ehelyett minden Playboy-előfizetők színes és szélesvásznú álomasszonyát kapja. A lány azt állítja: csúnyácska nővére képét küldte el a férfinak, hogy az ne a külseje, inkább belbecse miatt vegye őt feleségül. Rövid téblábolást követően a szerelmesek egymásra találnak - indul a végtelenített lepedőakrobatikai bemutató. Az idill tökéletes, de csakhamar kiderül, hogy az asszonyka szándékai közel sem olyan tisztességesek, mint ahogy azt jobb sorsra érdemes dohánybárónk gondolta volna?(hangsúly fenn, narrátor hangja sokatmondón rezeg.)

A jelek szerint Michael Cristofer, a film rendezője úgy gondolta, hogy egy buján éjfekete atmoszférájú bestseller (Cornell Woolrich - Keringő a sötétbe) újrafilmesítési jogainak megszerzése, és két álomvárosi hipersztár főszerepeltetése elegendő ahhoz, hogy ötcsillagos kéjkrimit rendezzen. Tévedett. A Banderas-Jolie duo hozza a megszokott formáját, de a színészi karizma, a görögös szépségű testek és az öncélú vánkosbalett sajna nem pótolhatja a dramaturgia és a rendezés hiányosságait.