A farm, ahol éhen halunk, Jézus Krisztus Szupersztár és Abigél – mit nem szabad kihagynod a héten?

Ha jól és változatosan szeretnél szórakozni ezen a héten, akkor érdemes lesz a tévét bekapcsolnod, ugyanis a legkülönbözőbb műfajokból fogsz kiváló darabokat találni. Legyen szó akár sorozatokról, akár reality-ről, akár musicalről, vagy retró filmekről, csak győzz válogatni.

A hét nagy várakozása nyilvánvalóan a Farm című reality. Nem azért vagyunk rá kíváncsiak, mert egy új reality, ahol hülyét csinálhatnak magukból a szereplők, oszt ennyi. Hanem mert itt a kaján, illetve annak hiányán lesz a fő hangsúly. Érdekes lesz, hogyan tudják majd előállítani a napi betevőt a legények és leányok, és hogy ez milyen konfliktusokat szül majd.

Sorozatpremierek ugyan nem lesznek, de évadkezdések szép számmal. Így van módunk bekapcsolódni olyan sorozatokba, amiket már régóta szeretnénk elkezdeni, illetve folytatni. A Foyle háborúja például egy olyan krimi, amely a második világháború idején játszódik Angliában. Foyle azokra vadászik, akik a háborús időket bűnözésre szeretnék kihasználni. Az első évadba kapcsolódhatunk be (GALAXY: március 21., 22:00).
Persze van nekünk egy másik rendcsináló hősünk is. A törvény embere a jelenben játszódik, megcsavarva azzal a poénnal, hogy a főhős nyomozó vadnyugati jelmezben intézi el a bűnözőket. A negyedik évadot kaphatjuk el (PRO4: március 22., 23:00).

Remek retró filmekre kapcsolhatunk a héten! Újra vetítik az Abigél című legendás sorozatot, amit egyszerűen nem lehet elégszer megnézni. Kiváló színészi alakítások és feszültséggel teli légkör a lánykollégiumban (M3: március 22., 22:00). Inkább viccesnek ígérkezik a Sólyom a sasfészekben című magyar kémfilm-sorozat. Koncz Gábor játssza benne a magyar Stirlitz-et, illetve James Bondot (M3, Március 22., 23:15). És némiképp a Húsvéthoz kapcsolódik egy bombafilm, pontosabban musical: a Jézus Krisztus Szupersztár. Ennek zenéje máig fantasztikus, a látványvilágról nem is beszélve (DIGI FILM: március 24., 23:05).


De van az úgy, hogy az ember szigorúan a tényekre és információkra kíváncsi, mikor kapcsolgat a tévécsatornák között. Nem leszünk bajban, mert például elkaphatjuk a Középkori krimik első évadát. Mindig izgalmas, amikor a modern törvényszéki módszereket a történelem vizsgálatára használják fel, így olyan dolgok derülnek ki, amiket még a kor embere sem tudhatott (VIASAT HISTORY, március 25., 21:50). A neandervölgyiek mindig is izgatták az emberek kíváncsiságát. Kicsit borzongással, kicsit félelemmel, kicsit együttérzéssel és rokonszenvvel nézzük őket, mint evolúciós unokatestvérünket, aki versenytárs is volt, de mégiscsak rokon. Valószínűleg a génjeiket is magunkkal hordozzuk, de minden kérdésre választ ad majd egy friss, 2015-ös sorozat, amelynek első részére szintén ezen a héten csaphatunk le (A neandervölgyiek apokalipszise, VIASAT HISTORY, március 24., 20:00).