A legértékesebb magyar influenszerek legelképesztőbb videói

A tartalmi igényesség csúcsa: 24 óra egy garázsban, legolcsóbb nyaraló kibérlése, napi vlogolás, tiktok receptek készítése.

A Forbes megcsinálta 2022 legértékesebb magyar influenszereinek listáját.

Színes egyéniségek, markáns karakterek. Egyedi hangjuk van, nem félnek élni vele és belőle. A legkülönbözőbb digitális tartalmakkal építettek maguknak masszív követőtábort és egyre több pénzben mérhető üzleti modellt – ők az ország ma legértékesebb influenszerei.

Ez olvasható a Forbes.hu-n. A lista úgy jött össze, hogy a száraz elérési adatok mellett megnézték, hogy milyenek a visszajelzések a komment szekcióban, illetve mennyire eladhatók, milyen márkák mennyire szeretnek velük együtt dolgozni. De, ami szabad szemmel sokkal jobban látható, amit a néző is könnyen kiszúrhat, az a tartalmi igényesség. Ezt nézve íme a top 20 influenszerből néhányuk legelképesztőbb videója, ami "megugorja" a szintet. 

Whisperton

videói sokak számára nehezen befogadhatók lehetnek. Én sem tartozom a rajongói közé, mert engem nem köt le az a tartalom, amit ő csinál. Én már 35 évesen cammogós podcastokat nézek és hallgatok inkább. Viszont még így is volt egy, sőt kettő videója, amin el tudtam szórakozni. Elsőnek itt van ez, amin egy elég olcsó balatoni házban próbál túlélni.  A poén itt az ugye, hogy mennyire ki van akadva a körülményeken. Lehet rá mondani, hogy finnyáskodik, de lássuk be, aki nyaralni megy a Balatonra, az tényleg nem ilyen helyen akar megszállni. Ugyanitt: ennyi pénzért mégis mire számított? Majd jön a videó másik fele, ami már hónaljig gázol a megfizethetetlen luxiskodásban valami tip-top kis szállodában. Itt már nincs szenvedés, így a kárörvendésen nevelkedett néző hamar el is veszti a lelkesedését.

A másik videó, amikor tiktokos recepteket főz. Élményszámba megy maga a főzés is, de a lényeg nyilván az, hogy minden mozdulatát, minden mondatát, minden pillanatát külön elmeséli. Állandó érzelmi kitörései vannak. Minden meglepő, frankó, elképesztő, zseniális, döbbenetes, WOW és Oh My God egyszerre vagy pont hogy WTF, úristen és mi ez a borzalom. Én, aki már kétszer is kiégtem ilyen és ehhez hasonló videókon 10 éve, most mégis döbbenten pislogok, mint hal a gumibelsőben, hogy ezt ilyen módon kimaxolva is lehet csinálni még mindig. 

Cresser 

nevével és munkásságával eddig egyszer sem sikerült összefutnom internerezéssel töltött óráim során, ebből is látszik, hogy nem én vagyok a célközönsége. A videóinak címét elnézve csak egy gondolat fut át az ember agyán, mint amikor azt látja a hírekben, hogy valaki egy tök hétköznapi dologgal, egy rém egyszerű tárggyal keresi gusztustalanul pénzessé magát, hogy "miért nem nekem jutott ez eszembe... ezt én is meg tudnám csinálni." Cesser nem csinál mást, csak tök egyszerű kihívások elé állítja magát meg a haverját. Például itt van ez a videó, amiben nem történik semmi, csak beköltöznek egy garázsba 24 órára, de úgy, hogy NINCS NÁLUK ÓRA és semmi más sem, amiről le tudnák olvasni a pontos időt. Az elképesztő, emberfeletti csúcsteljesítményről videó is készült, amit alább meg lehet tekinteni.

Forstner Csenge 

a lány, aki teljesen indokolatlanul kapta a nyakába az internet egy részének haragját, amikor elkezdték kifigurázni a fehér csokis shaken espresso miatt. Csenge amúgy az Egyesült Államokban él, így az a normális, hogy amerikai akcentussal, vagyis inkább magyar akcentus nélkül beszél angolul. Mindegy. Legutóbb Hajdú Péter YouTube-ra költözött Frizbijében vendégeskedett, ami meg azért lett felkapott, mert szintén volt szó erről sztoriról, de leginkább a zsebben turkálás ment, amit Dancsó Péter ki is emelt egy tőle megszokott videóban. Illetve a műsor promózása céljából kitett fotók pörögtek a neten. Csenge nem dobott elég beauty filtert Hajdúra, amit utólag a showman korrigált, majd ezzel elment az RTL Reggeli műsorába, hogy elmondja: ronda képet senki ne posztoljon magáról. Visszatérve Forstner Csengére: a fiatal lány a YouTube-on kezdte, ahol leginkább vlogolt az USA-ból meg különböző egzotikus helyekről, most meg már a Tiktokon tevékenykedik úgy, ahogy azt a TikTokon illik. A régi szép időkből itt van Csenge egy átlagos sulis napja:

 

Vivi és Norbi

nem idegen számomra. Bevallom, töltöttem már el indokolatlanul sok időt a csatornájukon, mert egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy ez a túljátszott kabaré hogy jöhet be ennyi embernek. Ahogy a Forbes fogalmaz: a párkapcsolati dinamikával viccelő Vivi és Norbi párosa a TikTokon számít élvonalbeli tartalomgyártónak. Én ebből csak azt érzékelem, hogy mások, mármint más tartalomgyártók sokkal jobban megcsinálják ezeket a poénokat, mert ne gondolja senki, hogy ezek eredeti ötletek. De megint beköszön az "ez nekem is eszembe juthatott volna" faktor. Amit Vivi és Norbi csinál, az teljesen hétköznapi, csak ugye az ő előadásuk miatt kell(ene), hogy vicces legyen, de annyira rossz, látványosan túljátszott színész szakkör szaga van az egésznek, hogy az valami elképesztő. De a többségnek bejön, ártani nem ártanak senkinek, a szponzoroknak meg tetszik, hogy nem kell necces és egyediségtől túlkombinált tartalomtól félniük. Viviék tökéletesen hasznosítják újra a kontentet, hisz leginkább olyanhoz nyúlnak, ami bevált egy másik csatornán egy jóval nagyobb közönségnél. 

Tehát ezek lennének a tartalmi igényesség csimborasszói, amik kéz a kézben járnak az ügynökségek által keresett jól szponzorálhatósággal, a vállalhatósággal, aminek köszönhetően valahogy nem fért be a TOP20-ba a Fókuszcsoport, Gulyás Márton, de Zsozéatya sem.