A manipulált valóság

Ha még nem unjuk túlságosan a kibeszélő show-kat, akkor végre itt van egy film is róla, a Czukor Show, mely az ezzel azonos nevű színházi előadás szélesvásznú változata.

Az eredeti előadás az Országos Színháztalálkozón elnyerte a legjobb férfi és női epizód szereplő díját, továbbá a VOLT fesztiválon a leghatásosabb darabért szóló elismerést. Bár az utóbbi nem éppen a legnívósabb színházi kitüntetés, a Czukor Show mindenesetre jól visszaadja azt amit minden nap a tévében látunk.

A film ezen felül betekintést ad a show-műsorok készítésébe, és aki még nem látott TV-s műsort belülről annak elsőre valóban érdekesnek tűnik, hogy bent a vezérlőben milyen dumát nyomnak. További plusz elem a dráma, amit talán a filmet gyártó KMH film külön is kért, mivel katalógusok alapján kizárólag dráma műfajú filmekkel foglalkoznak.

Így hát adott egy TV műsor, aminek szemtanúi lehetünk kívül-belül a Czukor Show által. Az egyetlen probléma az, hogy a TV-s felvételen kívül a film többi része úgy néz ki mintha rángási rohamtól szenvedne az operatőr, a fókuszról nem is beszélve.

Kicsit az az érzésem ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy volt egy nem túl nagy ötlet és arról próbálják lehúzni a lehető legtöbb pénzt a lehető legkevesebb energia befektetéssel. Szerintem a filmkészítés nem erről szól.

3/10 pont

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu