A plafonnál pofon vár

"Az élet egy nagy gruppenszex!" - tárja szét karjait Barnie, a negyvenes éveiben járó kishivatalnok, és siet, hogy maga is tevékenyen részt vegyen e játszmában. Londoni munkahelyéről ágyról ágyra száll, először Mark-ot, a kifinomult lelkű szépfiút keresi fel, majd ellensúly képpen Marie-t, a fiatal diáklányt. Aztán elvonatozik francia otthonába, Calais-ba, ahol szerető felesége és lánya várja.

E menetrendszerű triplaboldogság addig tart, míg - ahogy az ilyen szerelmi vígjátékokban lenni szokott - a véletlen egymás mellé nem keveri a lapokat. Mikor a három szerelmes ugyanazt az ajándékot adja Barnie születésnapjára - vonatjegyet a hétvégén Velencébe induló Orient Expresszre - hősünk hiperaktív pánikrohama sem tudja megakadályozni, hogy imádottjai vele egy helyen kössenek ki, s hogy titkolózások, félreértések, összeveszések és kibékülések hosszú során át végül minden ki ne derüljön. Barnie komikus zsonglőrködéseinek célja, hogy felesége előtt, akit leginkább szeret, megőrizze a látszatot. Heroikus küzdelme nevetséges szituációk sorát eredményezi.

A "Barnie apró bosszúságai" remekül megformált karakterszínészei, s mindig helyzetkomikumra épülő jelenetkezelése segítségével meséli el a becsapott szeretőitől elcsalt glóriában pózoló kisember szárnyalásait és botladozásait. Filmélményként nem több és nem kevesebb, mint időmulatás, azaz egy könnyed s könnyen felejthető nyáresti szórakozás.