A vámpír, a zöld melák és korrupt zsaru - Mozizz ingyen!

Ahogy azt kedves olvasóink már megszokhatták, péntekenként válogatunk önöknek az est legjobb filmjeiből. Ma se lesz ez másképpen, így nézzük, hogy milyen mozifilmeket kínálnak nekünk a csatornák.

Az RTL Klub 21:20 perctől tűzi műsorra az Alkonyat trilógia első darabját. A Twilight filmek 2008-ban kezdték meghódítani milliók, de főleg a tinik szívét, és a jól felépített marketinggépezet meg sem állt 2012-ig, amikor is bemutatták a negyedik, egyben utolsó részt. Stephenie Meyer regényéből készült mozi, egy fiatal lány Bella mindennapjaira koncentrál, aki rendőrfőnök apjával egy kisvárosba, Forksba költözik. Érkezésüket mindenki jól fogadja, de a lány osztálytársai közt akad egy zárkózott, fura szerzet is, akiről hamar kiderül, hogy ő Edward, a helyi vámpír. A lány ahelyett, hogy hanyatt-homlok menekülne, valamilyen okból inkább vonzódni kezd hozzá, és természetesen ebből oltári nagy balhé lesz.

Viszont, ha ön inkább egy nagy zöld melákot nézegetne péntek este, akkor sem kell moziba indulnia, mert a TV2 percre pontosan az Alkonyattal egy időben sugározza, a Hulk című, 2003-ban Eric Bana főszereplésével készült sci-fi akciófilmet. Nem annyira tipikus szuperhősös mozi, amit köszönhetünk Ang Lee rendezőnek, aki inkább a drámákban jeleskedik, így ezt a filmjét is ebbe az irányba vitte el. Ennek mondjuk a hardcore képregényrajongók annyira nem örültek, de akik nem csak a látványért nézik, hanem szeretnék megismerni Hulk emberi oldalát is, azok nem fognak csalódni. A sztori a viszonylag ismert eredettörténet, némiképpen átdolgozva. Bruce Banner genetikust, egy balul sikerült kísérlet miatt súlyos gammasugárzás éri, aminek következményeként, ha feldühítik óriási zöld tomboló szörnyeteggé változik.

Viszont, ha igazi krimire vágyna, akkor a Viasat 3 kínálja önnek a legjobb megoldást, a Kiképzés című bűnügyi filmmel, ami Denzel Washington és Ethan Hawke főszereplésével készül. Washington alakítása annyira meggyőző volt, hogy 2002-ben elnyerte érte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. A történet Los Angelesben játszódik, ahol Alonzo Harris a kábítószer-osztály nyomozója egy újoncot kap társul. Jake a fiatal rendőr nagy lelkesedéssel veti bele magát a munkába, de egy idő után rájön, hogy partnere egy velejéig korrupt zsaru, aki nem igazán válogat a módszerekben. A dilemma adott: beálljon a sorba, vagy le kell buktatnia társát.