Ajándékozz karácsonyra koncertet vagy főzőtanfolyamot!

Az évnek ebben az időszakában mindig megy a nagy gondolkodás, hogy ki minek örülne ajándékba. A megszokott zoknik és kütyük helyett akár egy közös élményt is adhatsz a szeretteidnek. Egyre többen árulnak különféle programokra szóló utalványokat és ajándékkártyákat, miután egyre többen helyezik a hangsúlyt a tárgyak helyett a közösen megélt pillanatokra.

Koncert a Zeneakadémián vagy máshol

 

A klasszikus zene kedvelőinek dupla élmény a Zeneakadémia négy évvel ezelőtt felújított gyönyörű szecessziós épületébe eljutni egy-egy koncertre. A felújítással párhuzamosan az intézmény új arculatot is kapott, így az ajándékkártyájuk is csodálatosan letisztult, a maga fehér és arany színeivel igazi karácsonyfa alá kívánkozó darab. A kártyát az általunk választott összeggel töltik fel, amit tetszőleges számú koncertre lehet beváltani. Ha a klasszikus zene nem lenne nyerő, akkor a Jegymester is kínál ajándékkártyákat, amit az operától a kortárs táncon át a színházig rengeteg dologra be lehet váltani.

Tematikus városi séta

 

Egyre divatosabbak a különböző történelmi korokat felidéző tematikus városi séták, amiknek köszönhetően akár a saját lakóhelyünket is újra felfedezhetjük. Az építészetet, a történelmet, a kultúrát vagy a sétákat kedvelő ismerőseink biztosan szívesen kalandoznak egyet egy-egy izgalmas vezetett túrán. Több társaság foglalkozik ilyen események szervezésével, és ajándékkártyát például az Imagine Budapest, a Hosszúlépés. Járunk?, a Sétaműhely, a  Budapest Beyond Sightseeing és a Budapesti Séták csapatánál is biztosan találunk. Így a megajándékozott kedvére választhat, hogy éppen a Szomszédok gazdagréti helyszíneit vagy a híres költőink életének színhelyeit járná végig, esetleg egy sörkóstolással egybekötött sörtörténelmi gyorstalpalón szeretne résztvenni.

Szabadulószoba

 

Ha valaki szereti a számítógépes játékokat, akkor a szabadulószobák feladványait biztosan élvezni fogja, de igazából minden kihívásokra és izgalmas feladványokra nyitott 14 éven felülinek jó ajándék lehet ez. A szabadulószobákban az a jó, hogy egy nagyobb csapat együtt válhat részesévé egy fordulatos történetnek, aminek ők rakják össze a darabkáit, így a közös sikerélmény is garantált. Már csak azt kell kitalálni, hogy melyik csapatnál szerezzük be az ajándékkártyát, szerencsére nemcsak a fővárosban, de vidéken is több helyszínt találhatunk, és például a műfaj megteremtőjével, a több magyar és külföldi városban működő Paraparkkal biztosan nem fogunk mellé.

 

Főzőtanfolyam

 

Rengetegen szeretnek főzni, és ahogy a főzőműsorok sikere mutatja, mindig lehet valami újat mutatni még a legprofibb háziszakácsoknak is. Az elmúlt tíz évben szépen megszaporodtak a főzőiskolák, ahol a résztvevők szintet léphetnek, és egy szakmabeli iránymutatásával tanulhatják meg elkészíteni az olasz, a spanyol, a japán és az indiai konyha fogásait, vagy elmerülhetnek a kenyérsütés vagy a steaksütés rejtelmeiben, és akkor a különféle desszerteket még nem is érintettük. Jó választás lehet az ország első igazi főzőiskolája, a több mint tíz éve működő Chefparade, de biztosan minőségi élményt nyújt például a Kuktaparty vagy a Makifood.



Sportolási lehetőség

 

Ingoványos terepnek tűnhet fitneszbérletet ajándékozni valakinek, de ha a megajándékozott szeret mozogni, akkor biztosan örül neki, ha az új évben majd egy menő, jól felszerelt fitneszteremben kap erre lehetőséget. A nagyobb és kisebb termek között is találhatunk olyat, ahol árulnak ajándékkártyát, de ha ez túl prózai, akkor a Feldoboxon keresztül tudunk ajándékozni lovaglást, kenuzást, búvárkodást vagy falmászást, és az eplényi sípályára is kapható utalvány.