Alpha Dog

A Titanic bátor volt a nyitóelőadással: Nick Cassavetes filmje a fiatal drogdíler bandáról Justin Timberlake főszereplésével lehetett volna egy iszonyatos nagy pofon a művészfilmek és a japán kötözős pornó rajongóinak, de sokak meglepetésére az Alpha Dog egy jó film lett.

Jesse James Hollywood az egyik legkeresettebb bűnözője volt 2005. márciusáig az FBI listáján, mert megöletett egy fiatal srácot unokatestvére drogoztatása miatt. A filmben Johhny Truelove-nak hívják az önjelölt dopemant, aki osztja az észt és a kábítószert is bőven, miközben sleppjével intézteti a piszkos munkát. A bandában mindenki milliomos család tagjaként hatalmas medencés partikon éli beszívott életét.

A film főszereplője a marihuánabokrokat körömollóval vagdosó Justin Timberlake, akinek pont elég feladatot adott a rendező: nem követelte meg, hogy hosszú moralizálásokkal váltsa meg saját életét, csak a gazdag szépfiút kellett hoznia. Hozta is teljes idiotizmusával, széttetovált testével és vékony hangjával.

Az Alpha Dogban Truelove apjaként a szintén maffiózó életet élő Bruce Willis tűnik fel, míg az áldozat megroggyant anyjaként a dagadtra maszkírozott Sharon Stone volt meggyőző. Meglepetésfilm mindenképpen, még ha sokszor a Tupac- vagy Notorius BIG-videóklipek világát és dialógusait idézi is.