Angelina Jolie elárulta, hogy összeveszett Brad Pitt-tel Harvey Weinstein miatt

A sztárt is zaklatta az azóta 23 év börtönre ítélt producer.

Terjedelmes interjút adott a The Guardiannek Angelina Jolie annak apropóján, hogy megjelent Know Your Rights („Ismerd meg a jogaid”) című könyve, amelyet egy gyerekjogi ügyvéddel közösen írt. Az afganisztáni helyzet és a gyerekjogi kérdések mellett beszélt a válásáról is. (2016-ban bontotta fel a házasságát Pitt-tel, 2019-ben lett hivatalos a válás, de azóta sem tudtak megegyezni a gyerekek elhelyezésén. Korábban Jolie családon belüli erőszakkal vádolta meg a férfit, de az FBI nyomozása nem látta bizonyíthatónak az állításait.)

Emellett szóba került Harvey Weinstein producer is, akivel még az 1998-as Szeress, ha tudsz! forgatásán találkozott. Egy hotelszobában került sor az incidensre, amelyről Jolie nem akart részleteket árulni, de végül menekülnie kellett. Szerinte probléma, hogy azok a nők, akik ki tudnak lépni a szituációból, sokszor elbagatellizálják az esetet.

Ha sikerül elhagynod a szobát, akkor gondolhatod azt is, hogy csak megkísérelte [az erőszakot]. De az igazság az, hogy a kísérlet, és a kísérlet átélése már maga is erőszak.”
Angelina Jolie, Brad Pitt és Harvey Weinstein a 2014-es Oscar-gálán a 12 év rabszolgaság sikerét ünneplik (Forrás: Getty Images, Kevin Winter)

Jolie az esetet követően annyi embert figyelmeztetett arra, hogy Weinstein egy predátor, amennyit csak tudott, és ugyanerre kérte akkori férjét, Johnny Lee Millert is, aki nagyon támogató volt. A színésznő ezután tudatosan tartotta magát távol Weinstein filmjeitől, ezért mondott nemet Scorsese Aviátorjára is. Ezért is esett számára rosszul, amikor Brad Pitt nem tette meg ugyanezt, és szerepet vállalt a Weinstein Company által gyártott Becstelen Brigantykban, illetve amikor a színész felkérte Weinsteint, hogy legyen a 2012-es Ölni kíméletesen producere.

Vitatkoztunk emiatt. Persze, hogy fájt,”

mondja Jolie, hozzátéve, hogy direkt nem is ment el az Ölni kíméletesen promóciós eseményeire.

via: The Guardian