Annie Mary - Ízig vérig

Eldugott kis falucskába kalauzol minket ez az angol-francia zenés vígjáték. Aki nem kimondottan a mélyen szántó, elgondolkodtató, nagy ívű társadalmi tablókhoz, drámákhoz van szokva, annak tetszeni fog a huszonéves Annie Mary története, aki tizenévesen már énekversenyt nyert gyönyörű hangjával. A verseny után Milánóba mehetett volna ösztöndíjjal, de egy otthoni tragédia (édesanyja halála) nem engedte el megözvegyült apja mellől.

Annie Mary boldogtalanul éldegél szigorú apja (Jonathan Pryce) törvényei szerint, amelyeket itt-ott, merészebb pillanataiban áthág. Édesapja a falucska közismert és népszerű alakja; gyönyörű tenor hangja miatt mindenki kedveli, mellette pedig pékséget vezet. Annie Mary huszonévesen még eléggé ügyetlen, sem főzni, sem kenyeret sütni nem tud. A főzelékbe minden gond nélkül belefőzi a tearuhát, és csodálkozik, hogy édesapjának valahogy nem ízlik a vacsora. A fiúkról is csak ábrándozik, s titkait a halálos betegségben szenvedő legjobb barátnőjével, Bethan-nal osztja meg.

Amikor apját éneklés közben szélütés éri, a lányában felszikráznak a remények, a szabadság, az önállóság közelsége. Már régen saját házat, saját otthont akar, ki is nézte és gyűjti rá kis pénzét. Apja váratlan, súlyos betegségével viszont újabb gondok szakadnak a nyakába. Át kell vennie a pékséget, el kell látnia beteg apját, viszont álmait nem akarja sutba dobni. A pékséget átalakítja, saját maga süti a cipókat, amelyek minden - komikus - erőfeszítése ellenére olyan idomtalanra sikerülnek, mint a mosógépből előhalászott nadrág.
Miközben Annie folyamatosan kudarcot vall, a falucska polgármestere elhatározza, hogy pénzgyűjtést kezdeményez, hogy a beteg Bethan-t elküldhessék Disneylandbe. Annie csatlakozik a falucska szedett-vedett lánycsapatához, akik Cardiffba készülnek a tehetségkutató versenyre, aminek a fődíja 1000 font. Ebből szeretnék elküldeni Bethan-t Disneylandbe. Persze, azt senki sem kérdezi, hogy Bethan mit is szeretne igazán, mint utolsó kívánság?
A történet egyszerű, a figurák magukért beszélnek, nincs közöttük átlagos jellem. Néha zavarba ejtő egy-egy suta mozdulat, egy-egy butácska megoldás. A film barátságról, szeretetről beszél a maga módján, csupa szív, csupa önfeláldozás.