Az állatoknak is lehet jó karácsonya! - Ajándékötletek kiskedvenceinknek

Ha már mindenki kap ajándékot, ne hagyjuk ki a blökit, a cicust, a kerti madarakat és a fel és alá úszkáló buta halakat sem. Ezzel mellesleg magunknak is szívességet teszünk.

kutya

Biztonsági öv kutyáknak

Kevesen tudják még a kutyások közül is, de ha a kutya nincs szállítóban, vagy nincs háló a csomagtérnél, és a hátsó vagy első ülésen utazik, akkor kötelező a biztonsági öv kedvencünknek is. És ha már kötelező, legyen szép is! Arra érdemes figyelni, hogy semmiképpen nem a nyakörvhöz kell csatlakoztatni, hanem hámhoz, tehát csak akkor vegyük meg, ha már van hám és a kutya is hámhoz szokott, ami egyébként nem túl nagy dolog. A Bol-Dog biztonsági öv egyik végén egy karabiner, a másik végén pedig egy biztonsági övcsat található, amivel rögzíteni tudod a kutyát az autóban, a hossza állítható, attól függően mekkora teret szeretnél hagyni neki utazás közben.

madár

Designer madáretető

Tudom, madáretetőt minimális kézügyességgel egy egyszerű műanyag flakonból a szomszéd néni is tud csinálni, csinál is, ha szereti az állatokat, de ha mi nem csak a madarakat, de a szépet is szeretjük, akkor érdemes valamelyik barátunkat vagy családtagunkat – ha közös háztartásban élünk, ezzel magunkat is – egy különleges madáretetővel meglepni. Elsősorban a netről érdemes rendelni, ahol nem csak csodálatosan szép, de rendkívül ötletes dolgok is vannak. A praktikumra azért figyeljünk, a képen is látható nyitott etetőben az első eső eláztatja a magokat vagy kifújja a szél, ha túl nagy a nyílás, beleül egy kövér galamb, és két perc alatt kizabálja az összes eleséget, és azt is érdemes megnézni, mennyire könnyű rögzíteni és újratölteni a szerkezetet. 

kutya

Kutyaablak kerítéshez

Íme, egy valóban praktikus kerítés, és úgy értem, mindenki számára praktikus. Mert a kutyát frusztrálja, ha nem láthat ki a kerítésen, az emberek viszont tartanak a fejét a lécek közül a fejét kidugó ebtől – vagy pont ellenkezőleg, mondjuk jófejségből nem tudják megállni, hogy ne etessék halálra. A kis kajütablak azonban mindenki számára megfelelő kompromisszum, a kutya biztonságban nézelődhet, és senkinek, sem neki, sem a járókelőknek nem eshet bántódása. Az interneten megrendelhető, könnyen rögzíthető bármilyen fakerítésre, jól néz ki, de nem hivalkodó, és csupán egy hátránya van. Gyakran kell pucolni, hiszen a blöki a nedves orrát folyton belenyomja.   

macska

Macskapárna

Mit tudnak a macskák a legjobban? Feküdni. És hol szeretnek a legjobban feküdni? A lehető leglehetetlenebb helyeken, mint a radiátor vagy a kedvenc fotelünk, de soha sem a nekik felkínált, lehetőleg sima felületen. Erre épít a Tiger Store – legalábbis oldalnézetből- halformájú párnája, amely első ránézésre nem kényelmes, pedig nagyon is az. A macskák imádják, képesek mindenféle pózt felvenni rajta, és még jól is néznek ki rajta, könnyen tisztítható és könnyen áttelepíthető vagy elpakolható, ha úgy adódik, mondjuk elutazunk valahová a macskával vagy vendégek jönnek és kell még hely.

kutya

Vicces szájkosár

Ha már kötelező bizonyos helyeken, például tömegközlekedésen, legyen mutatós. Vagy legyen vicces. Ezt a darabot nem más, mint maga a nagy Cesar Millan árulja – kétlem, hogy ő maga tervezte, de biztosan leokézta -, aki ezek szerint lassan a kutyaidomárok Jamie Oliverje, hiszen ért az árukapcsoláshoz és a merchandise terítéséhez. A darab azonban láthatóan kényelmes és praktikus, és persze vicces is, de úgy, hogy közben nem erőltetetten poénkodós. Jó ránézni, és feltehetőleg azoknak is jó, akik különben nincsenek különösebben oda a kutyákért, és ezt látva talán barátságosabbak lesznek velünk például utazás közben.  

alak

Spongyabob akváriumdíszek

Van, aki imádja őket, de szerintem a díszhalak unalmasak. Persze, szépek tudnak lenni élénk színeikkel, különleges formájukkal, de rendszerint maga az akvárium a legizgalmasabb az egészben, persze csak akkor, ha szépen be van rendezve, meg van világítva, és nem árt bele néhány haszontalan, de mutatós kiegészítő. A haszontalan persze relatív, mert a legtöbb halnak igenis kell valamilyen rejtekhely, ahová el tudnak húzódni vagy be tudnak menekülni, ha valamelyik lakótársukra rájön a hoppáré, és a Rozsdás Rákolló, a Veszélyes Vödör  vagy Spongyabob ananászháza ehhez pont megfelelő, és végképp nem drága, pedig az akváriumizék  nem szoktak olcsók lenni.

kutya

Kiscsizma kutyáknak

Elsőre marhaságnak tűnik, és kissé idétlenül néz ki – egy kistermetű kutyán még természetesnek hat, de mondjuk egy rottweileren? -, de ne becsüljük le a gyakorlati értékét. Mert ha leesik az első pár hópihe, vannak, akik azonnal nekiállnak sózni, ami a kutyáknak és persze a növényeknek és minden élőlénynek igazi átok. Én láttam már kutyát, aki két lábon próbált menni, annyira csípte a lábát a só - bátran tessék kipróbálni, meddig tudunk egy marék sós havat kézben tartani! - szóval egy vízhatlan tappancsvédő tényleg igazi ajándék lehet. Nyilván macerás feltenni és tisztítani, de megéri! 

Hűtőmatrac kutyáknak

Gondolkodjunk előre – és egyben várjuk a nyarat! Ami, mármint a nyár és a hőség, nem mindig jó a kutyáknak, szőrzettől, kortól és konditól függően. A legtöbb kutya ilyenkor nem fekszik rendes fekhelyére, mert az meleg neki, így viszont alig találja a helyét, mászkál egész éjszaka, kimegy a konyhába, mert az hűvös, de nem kényelmes, ezért visszajön, aztán megint máshová megy. Kész őrület, de erre jó a hűtőmatrac, ami újra és újra és újra használható, mert újrahűti magát. Persze vannak lökött kutyák, akiknek semmi sem jó és nem hajlandók ráfeküdni sem. Hallottunk már ilyet, de ezek kevesen vannak.

macska

Macskafenék ékszer

Ezt azért mégsem tudtuk kihagyni! A Twinkle Tush fantázianévre hallgató „kiegészítő” azok számára maga a megváltás, akik a macskák szemérmetlen magamutogatását már alig tudták elviselni, és szemüket akaratlanul is vonzotta a magasra tartott farok alatt elhelyezkedő terület. Az alig 6 dolláros fényes bizsu ugyan pont ugyanúgy vonzza majd a tekintetet, de legalább nem kell attól tartanunk, hogy azon vesszük magunkat észre, hogy a feneketlen semmi kellős közepébe bámulunk, és destruktív indulatok szállnak meg minket. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Cat Crib által árult mütyür nem állandó viseletnek vagy dísznek van, hanem poénnak. A cica amúgy sem tűrné meg magán hosszabb ideig, és abba bele sem merek gondolni, mi történne, ha rajta marad, amikor rájön a kis- vagy nagydolga.