Az egyetlen Star Wars-jelenet, amit Carrie Fisher megbánt

Nem nehéz kitalálni, hogy melyikről van szó.

Carrie Fisher neve összeforrt a Csillagok háborújával és Leia hercegnő szerepével. George Lucas szerint rajta kívül senki más nem lett volna képes arra, hogy ilyen egyedi filmes identitást adjon a karakternek. A fantasztikus humorérzékkel megáldott színésznő saját képére formálta a szerepet, de a pozitív élmények ellenére nem mindennel volt elégedett a filmmel kapcsolatban.

A Star War-rajongók valószínűleg könnyen kitalálják, hogy a szóban forgó jelenet az eredeti trilógia harmadik részében A Jedi visszatérben játszódik le. Jabba, a hutt rabszolgaként tartja fogva Leia hercegnőt, akinek a hírhedt arany bikinit kell viselnie. Bár a nemrég újra árverésre bocsátott ruhadarab nagy feltűnést keltett, Fisher nyilvánosan kritizálta, és úgy jellemezte, hogy "amit a szupermodellek végül a pokol hetedik bugyrában fognak viselni".

A színésznő elmondása szerint nem hitte el, hogy Lucas komolyan gondolta, és eleinte azt hitte, hogy valami rossz tréfa áldozata lett, és hogy így akarják rávenni a fogyásra. Amikor kiderült, hogy nem viccről van szó, hamar rájött, hogy nemcsak elvi problémák vannak a bikinivel, de fizikailag is kényelmetlen hordani.

"Nagyon egyenesen kellett ülnöm, mert nem lehettek vonalak az oldalamon, amik apró ráncoknak néztek volna ki... Amikor [George Lucas rendező] megmutatta nekem a ruhát, azt hittem, hogy viccel, és nagyon ideges lettem... majdnem meztelenül kellett lennem, ami nem az én stílusom."

Fisher úgy döntött, hogy mégis végigcsinálja, azért, ami utána következett: a lehetőségért, hogy legyőzze elnyomóját egy felejthetetlen jelenetben.

"Ami feloldja, hogy megölhettem, ami nagyon élvezetes volt... Lefűrészeltem a nyakát azzal a lánccal. Nagyon élveztem, mert utáltam azt a ruhát viselni, és mereven, egyenesen ülni. Alig vártam, hogy megölhessem".

Fisher figyelmeztette a bizonyos szempontból örökébe lépő Daisy Ridley-t is arra az elkerülhetetlen szexualizálásra, aminek a női sci-fi karakterek ki vannak téve.

Via: Far Out