Az utolsó előtti pénteken...

... is rengeteg program közül válogathatsz és még csak ki sem kell tenni a lábadat a hideg téli valóságba. Ne feledd, a live rovatban mindig találkozhatsz az éppen zajló online közvetítésekkel!

On-line Mesekuckó Babos Eszterrel

Online, december 18., 10:30, 17:30

A program olyan lehetőséget kínál otthonra, mellyel kicsit összekuckózhattok, egymásra hangolódhattok. Karácsonyig minden kedden és pénteken új mesék érkeznek. A foglalkozásokra  délelőtt és délután is lehet csatlakozni a zoomon keresztül, hozzáférés vásárlása után. Info: baboseszter4@gmail.com

Kaposvári Roxínház: Színházi legendák I. rész - Vendég: Koltai Róbert és Molnár Piroska

Online, december 18., 16:00-tól

A „Színházi legendák” sorozat első párosa Molnár Piroska és Koltai Róbert. Annak idején osztálytársak voltak a Főiskolán, ismeretségük, közös emlékezetük onnan datálódik. Mindketten megemlékeztek a kezdetekről, és elmondták, milyen kalandos körülmények között kerültek Kaposvárra.

Harmónia Jazzműhely: Molnár Sándor Quartet

Online, december 18., 17:00

Molnár Sándor gyönyörű fekete tónusú tenor-szaxofont, jazzes hangzású jazzt, sodró hard bop-ot játszik. Az elmúlt években robbant be a magyar jazzvilág élvonalába. Hatalmas tehetségét már átütő sikerrel demonstrálta a legendás londoni 606 Clubban. A koncert LIVE STREAM közvetítése a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornánján követhető.

Ciróka Bábszínház: Hogyan fogjunk csillagot?

Online, december 18., 18:00-tól

Égi és földi kalandok angyalszárnyon Az angyalok jók. Mennyei harmóniákat énekelnek, tökéletes, felhő-alakú felhőket göndörítenek, ők vigyáznak a csillagokra az égen és az emberekre a Földön. Egy angyal maga a megtestesült jóság, bölcsesség és nyugalom. Vagy legalábbis annak kellene lennie…

Kolibri MobilMesék

Online, december 18., 18:00

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Kolibri Színház: Kippkopp gyerekei

Online, december 18., 18:00-tól

„Erős a házunk, teli a kamránk” ‒ mondja Kippkopp Tipptoppnak. „De üres a karunk. Hiányzik innen… egy gyerek!” – sóhajtja Tipptopp. Marék Veronika népszerű mesehőseinek története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel.

Kolibri Színház: Macska voltam Londonban

Online, december 18., 18:00-tól

Péter magányos kisfiú Hiába szeretne, nem tarthat otthon macskát. Jennie kóbor macskalány. Gyűlöli az embereket. Varázsos módon találnak egymásra. Történetük megmutatja, hogyan formál teljesebbé minket az igazi barátság.

Világjáró klub - IZLAND - a sarki fény nyomában

Online, december 18., 18:00

Az előadó idegenvezetőként a föld számtalan különleges országába vezet utakat. Cikkeivel olyan kiadványokban is találkozhatnak, mint a Földgömb vagy a National Geographic magazinok. Az előadáson olyan praktikus információk is elhangzanak, hogy hogyan lehet utazni kevés pénzből is különleges helyekre.

Karácsony a múzeumban - Online tárlatvezetés

Online, december 18., 18:30

Az Angyali üdvözlettől a Megtestesülésig vezető út csodája az elmúlt századokban számtalan művészt megihletett. Vajon mi alakította a születéstörténet szereplőinek és helyszíneinek ábrázolásmódját? Az egy órás online tárlatvezetés során a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria legszebb karácsonyt ábrázoló alkotásaival ismerkedhettek meg. A ZOOM platformon tartott online vezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet. Bár nem a kiállítótérből jelentkezik,  de a rendelkezésre álló technológia segítségével az élő vezetések igazi közösségi élménnyé válnak.

Maladype Színház: Augusztus

Online, december 18., 19:00

A Bruno Schulz Fahajas Boltok című novelláskötet elbeszélései alapján készült Augusztus című előadásban a rendező a zsidó származású lengyel szerző nyelvi metaforáit fordítja át képekre, a test, a mozgás, a gesztus nyelvére, amelyet a társulat színészeinek bravúros összjátéka és finom intellektusa tesz plasztikussá.

Balog József és a Budafoki Dohnányi Zenekar

Online, december 18., 19:00

A hangverseny másik különlegessége, hogy karmester nélkül, a koncertmester, Berán Gábor irányításával muzsikál a zenekar.

PénteK13 Online - Online közönség-beszélgetés Buch Tibor színművész-énekessel

Online, december 18., 19:00

Minden pénteken online közönség-beszélgetésen vehettek részt a PénteK13 programsorozatban korábban fellépő, ismert ismert művészekkel, előadókkal.  A bejelentkezők élőben kérdezhetik az aktuálisan meghívott vendégeket.

Jászai Mari Színház: Rokonok

Online, december 18., 19h

„Magyarország a rokonság és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul” - írta Móricz Zsigmond a Rokonok kapcsán 1932-ben, melynek főhősét, Kopjáss Istvánt, Zsarátnok város tisztviselőinek egyikét váratlanul megválasztják a város főügyészének.

Gózon Gyula Kamaraszínház: Előjáték a Lear királyhoz

Online, december 18., 19:00

Miért játszanak a színházak olyan gyakran Molnár darabot? Mert mindig siker. Miért szeretnek a színészek Molnár darabjaiban játszani? Mert nemcsak sikert aratnak benne, hanem kitűnő szerepeket játszhatnak el darabjaiban. Molnár Ferenc mindent tudott a színházról, és nagyon sokat tudott magáról az emberről.

Kéknyúl Live Session

Online, december 18., 19:00

A Kéknyúl ezekben a nehéz időkben sem hagy titeket koncert nélkül, hallgassátok őket élőben, otthonról! A legnépszerűbb dalok mellett néhány újdonság is a TRIP hajón hangzik el először, vegyétek fel a táncos házipapucsokat!

Müpa Home - Dmitrij Hvorosztovszkij és az Uráli Szimfonikus Zenekar

Online, december 18., 19:30

A New York-i Metropolitan, a londoni Covent Garden, a Berlini és a Bécsi Állami Opera, a milánói Scala visszatérő vendégművésze abból a repertoárból énekelt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, amelyben aligha akadt nála jobb előadó. Az a zenekar kísérte, amelyet 1936-ban alapítottak, ám politikai okokból csak 1991-ben szerezhetett nemzetközi hírnevet.

Péntekesti LIVE - Fák alatt

Online, december 18., 20:00

A Fák alatt zenekar négyes népzenei motívumokkal gazdagított, Szabó Balázs Bandáját idéző örömzenéjét definiálták már “bölcsészdance"-ként, ami a lehető legtökéletesebben lefesti az olykor bormámoros, fellegek felett járó, máskor pedig merengő, morfondírozó, szövegcentrikus dalaikat.

Pély Barna Ingyenes Online Koncert

Online, december 18., 20:00

Ezen az energikus koncerten Barna egy gitár, egy lábdob szerű stomp box, és egy looper segítségével válik egyszemélyes zenekarrá. Koncertjeit saját magyar és angol nyelvű szerzeményei mellett néhány feldolgozással fűszerezi.

Tercett-Trió-Trois 13.

Online, december 18., 20:00

2020 utolsó Tercett-Trió-Trois adásában az Opera nagy művészeti tárai olyan csemegékkel búcsúznak az óévtől, amelyekben kiválóan felvillanthatják sokoldalú tehetségüket. A közvetítés nézői Brahms kórusműveiben, barokk és kortárs zeneszerzők darabjaiban, valamint három klasszikus balettrészleteben is gyönyörködhetnek.

Karácsonyi fény - zenés irodalmi inspiráció

Online, december 18., 20:00

Az online előadás több évszázad művészeinek gondolatait tárja elénk. Régmúlt idők és kortársaink lírájának, prózájának és zenéjének inspirációja egy régi és mégis mindig új eseményről: a Világ Világossága a világba jött.

e-Néző #04 - Gábor Sára: Kutyaportéka - kisvárosi kórkép

Online, december 18., 20:00

Az előadás riport- és dogmafilmes eszközökkel újraalkotott változata Barcsai Bálint rendezésében. "Nem közvetítünk színházi térben létező előadásokat. Olyan produkciókat mutatunk be, amelyek kifejezetten online médiumra születtek, vagy ott alakulnak újra. Azért és azzal a tudattal készültek, hogy a néző egy képernyő előtt ül. Visszanézni pedig nem lehet, csak akkor történik, amikor van: élő."

Aerial X-mas Dance Online

Online, december 18., 20:00

Négy alkalmas Aerial Dance koreográfia, ahol az alkalmak összefüggenek, ezért kérik, lehetőség szerint az összes alkalmon vegyél részt! 3-4 perces koreográfiát fogtok megtanulni, és az utolsó alkalommal fel is veszik videóra a zoomon keresztül, de nem kell megijedni.  Adri és Lara tartja a koreós órákat.

Örkény István Színház: A hattyú

Online, december 18., 20:00

A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos. Egy trónfosztott dinasztia feje, Beatrix, tűzön-vízen keresztül próbálja visszajuttatni családját a hatalomba. Ehhez egyetlen eszköz van a kezében: féltve őrzött lánya, Alexandra. Őt kell hozzáadni Albert herceghez, a Monarchia trónörököséhez. Albert azonban nem érdeklődik, és Beatrix okos asszonyként pontosan tudja: a férfi figyelmét egy nőre igazán csak egy másik férfi figyelme tudja felhívni.

RavE Friday

Online, december 18., 20:00

RavE Friday, egy újonnan életre keltett E-zenei márka, a RavEra ajándéka minden aktív és nélkülözni kényszerült partyzónak. Olyan kompakt és hiánypótló esemény, ami klub szetteket varázsol otthonodba, miközben minden terméket kedvezményes áron szerezhetsz be a webshopon.

Hang Drum Koncert LIVE

Online, december 18., 21:00

Az online koncerten egy csodálatos, 432 hertzre hangolt Bellart Bells nevű handpan hozza el a béke hangjait az ünnepekre. Ebben a nehéz, embert próbáló időszakban, amikor kifelé kevés a mozgástér, még fontosabb, hogy nyugodtak tudjunk maradni és képesek legyünk befelé figyelni. Ennek a hangutazásnak a küldetése, hogy a tiszta szándékból fakadó zene gyógyulást indítson el bennünk és a világban.

ZENESZÍN - Varga Livius vendége Leskovics Gábor, Lecsó

Online, december 20-ig

A ZENESZÍN sorozatban Varga Livius (A Kutya Vacsorája, Quimby, Varga Livius és a NeVa) beszélget zenészekkel nem csak zenéről. És nem csak beszélgetnek, hanem zenélnek is! A program az https://www.eromuvhaz.hu/tv/ műsorán, december 20-ig tekinthető meg.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, minden nap, 17:00

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.