Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

Bridget Jones ismét (mell)bevetésre kész! Még ki sem hevertük a pár évvel ezelőtti csúszást a tűzoltópóznán, máris egy repülőről landol ejtőernyővel - a disznóólba. A prológusból talán már érzékelhető, hogy nem fogja nagy meglepetés érni a Bridget Jones - Mindjárt megőrülök! nézőit az első rész után.

Bridget felhőtlen - már több hetes! - boldogságban lebeg Mark Darcyval, egy dekát sem fogyott és szigorúan a fürdőszobában dohányzik. A rózsaszín cukormáz akkor olvad le róla, amikor belép a képbe Mark csinos - és nála egy tizessel fiatalabb - kolléganője. Bridget, aki amúgy sem önbizalmáról híres, naná, hogy féltékenykedni kezd, majd kutatni, nyomozni, végül rajtaütni. Az események egy síkiránduláson fokozódnak a végletekig, és hősnőnk egyszerre azon kapja magát, hogy már megint szingli. Egyáltalán, meséljem tovább a történetet? Természetesen Daniel Cleaver jelenik meg - ki más? - és próbálja visszacsalogatni Jonest az életébe. Ez kevésbé sikerül neki, azonban felfrissített kollegiális kapcsolatuknak lesz egy komolyabb következménye is: Bridget pár felejthetetlen hetet tölt Thaiföldön egy női börtönben - drogcsempészésért. A történet végét nem árulom el, a lényeg úgyis az, hogy az első órában még hozzá kell szoknunk a látványhoz, amit Renée Zellweger újabb felszedett kilói jelentenek - tényleg úgy tűnik, ezúttal kissé túlzásba estek a készítők, ugyanis Zellweger ez esetben nem bájosan gömbölyűre, hanem kimondottan dagira sikeredett.

Ami természetesen mit sem árt a felhőtlen szórakozásnak. Hiába a már ismert sablonok, ismétlődő helyeken felbukkanó filmzenék és a tudva tudott happy end: a Bridget Jones-széria második opusza megint vicces és sodró lendületű lett. Persze nem szabadulhat az első rész nyomasztó terhétől és az ebből következő újdonságra való törekvése - ugyanakkor egyúttal ismétlési vágy görcse rányomja a bélyegét a folytatásra, de mégis okoz néhány felejthetetlen vidám percet (külön kiemelném Colin Firth és Hugh Grant bunyójelenetét, amely egy sekély szökőkútban végződik és nyugodtan pályázhat a filmes verekedések legbénábbja cím elnyerésére).