Columbo neje egy pszichopata ribanc?

A fel-felröppenő hírek szerint nem kizárt, hogy néhány év múlva Columbo hadnagy sorsa is beteljesedik, hogy egy új sorozatban és/vagy mozifilmben forduljon vissza az ajtóból „csak egy kérdés” erejéig, ami a gyilkos számára stresszesebb, mintha az aluljáróban kísértő alapítványosok állnák útját e szöveggel. De miért kell ismét nekiesni annak a boldogtalan rókának, amikor egy rendhagyó spinoff ennél is izgalmasabb lehetne?

A csatornáinkon orrvérzésig ismételt széria láthatatlan sztárja a feleség, akinek karaktere első hallásra elég hervasztó. Mert milyennek is képzeljük a gyakran emlegetett Mrs. Columbót? Intellektuálisan fejletlen háztartásbelinek, aki morog a szivar miatt, elhozza a tisztítóból a ballonkabátot és nem örül, hogy Frank - mert ez a keresztneve - munkamániája miatt kissé elhanyagolja, de hősiesen belenyugszik, hogy neki a nyomozás az élete. Szabad perceiben a kanapén üldögél a kutyával, arról álmodozva, hogy híres lesz, és kedvenc magazinjai egyszer az ő fenekén keletkezett pattanásokat fogják oly’ lelkesen analizálni.


De megítélhetünk valakit csupán a férje elbeszéléseiből? Persze, hogy nem. A legkézenfekvőbb, hogy Columbo az elkövetők éberségét elaltató, tétován botladozó zsarufigurája kulcselemeként kezeli a jópofa feleség-sztorikat, és veszélyes emberekkel amúgy sem osztana meg róla valós információkat. Előfordulhat azonban, hogy maga sem ismeri a párja igazi énjét. Lehet, hogy az asszony titkol valamit? A kormány vagy a globális háttérhatalom áll az egész mögött?


Ezen égető kérdéseket válaszolhatná meg a rejtélyes nő mindennapjait feldolgozó sorozat, amelynek műfaji lehetőségei végtelenek. Szitkom szólhatna az unatkozó rendőrfeleségről, aki az epizódok elején boldogan újságolná barátnőinek, hogy a kedvese végre bemutatja egy híres színésznek/bűvésznek/énekesnek, de a végén mindig bemondanák a hírek, hogy az illetőt letartóztatták. A dolgok peches alakulásáról a pszichiáterének panaszkodhatna, akit aztán az első szezon fináléjában szintén börtönbe zárnának.


Dramedyben ábrázolhatnák az elhanyagolt, alkoholista roncsot, akit egy stand up klubba betévedve felfedeznek, hogy estéről estére detektív férjéről szóló szösszenetekkel szórakoztasson. Thriller mesélhetne a pszichopata szörnyről, aki manipulálja Columbót, miközben az összes ügye mögött ő áll. Dráma a gyanúsítottakkal háló nimfomániásról, vagy egy bűnszervezetnek kémkedő tégláról. És így tovább, amíg csak ötletlabda úszkál a lamantinok vizében. Önök mit forgatnának?