Csak annyit mondunk: tavasz

És ha tavasz, akkor bújjunk elő otthonainkból, és üssük el az időt jobbnál jobb programokkal. Összegyűjtöttünk párat belőlük.

Busójárás 2019 – Mohács, február 28. - március 5.


Borzas busóbundákat öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel, öles kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt - meg turistákat, akikből a busójárás ideje alatt több mint 30 ezret is vendégül lát a 20 ezer lelkes Duna-parti város. A telet várhatóan 800 busó és további 200 maskarás búcsúztatja.

9. Frankofón Filmnapok és Fesztivál – Budapest, több helyszínen, február 28. - április 1.


A Francia Intézet, valamint a frankofón közösség más országainak diplomáciai és kulturális képviseletei 2019-ben ismét megrendezik Magyarországon a frankofónia hónapját 2019. február 27. és április 1. között. A fesztivál programján koncertek, kiállítások, filmvetítések, könyvbemutatók, kerekasztal-beszélgetések szerepelnek.
A hónap elejének kiemelt eseménye a Frankofón Filmnapok, amelyre idén is nemzetközi fesztiválokon díjazott, de Magyarországon még nem forgalmazott filmeket válogattak.

Szentendrei Karnevál 2019 - Farsangfarka Fesztivál Szentendrén – Szentendre, március 2-3.


Március első hétvégéjén Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatja a telet. A Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, szoboremberek, farsangi fánk-különlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár. Szentendre történelmi belvárosának utcáit a velencei karnevál hangulatát idéző maskarások és szoboremberek lepik majd el. A Fő téren felállított színpadon két napon át egymást követik a népzenei, világzenei, könnyűzenei produkciók, gyermekkoncertek. A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programeleme a fáklyás – álarcos felvonulás, melynek keretében pazar, látványos tűzzsonglőr produkciót láthatnak az érdeklődők.

Tavaszi Horgász Show 2019 – BOK Csarnok, március 1-3.


Már most vésd be a naptáradba, hogy ne feledd, 2019. március 1-3-ig ismét TAVASZI HorgászShow a BOK csarnokban! Ez az a kiállítás ahol személyesen találkozhatsz a legnagyobb sztárokkal, első kézből ismerheted meg az újdonságokat és akár vásárolhatod is meg azokat.

Budapest Fotófesztivál - Budapest Photo Festival 2019 – Budapest, több helyszínen, február 28. - április 20.

Lucien Hervé: Szajna part, Párizs, 1948

 


A Budapest FotóFesztivál, a nagyközönség számára nyitott kiállítás sorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit. A harmadik éve megrendezett Fesztivál 2019-ben is izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat. A fesztiválközpont számos fotográfiai programnak és workshopnak ad helyet, így 2019 tavaszán Budapest ismét izgalmas, pezsgő fotófővárossá válik.

David Lynch: Small Stories / Kis történetek – Műcsarnok, március 1. - június 2.


A Budapest FotóFesztivál nyitóeseménye, David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása. Lynch egyedülálló tárlatának hangulatát a láthatatlan összefüggések izzása, a kimondhatatlan érzések felszínre hozása és a felszabadított fantázia kiteljesedése adja. Lynch egész munkásságára, így erre a sorozatára is meghatározó mód volt hatással a szürrealizmus, az ezotéria, a szorongás és erőszak művészi és populáris megjelenítésének speciálisan amerikai tradíciója – a kultikus rajzoló Norman Rockwell-től a mai thriller filmekig.

Konyhakiállítás 2019 - Papp László Budapest Sportaréna, március 1-3.

Csak menj el a Konyhakiállításra, ahol biztosan megtalálod, ami a tökéletes konyhát jelenti számodra, legyen az konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés vagy maga a főzés élménye. Az egész napos konyhatervezési tanácsadás mellett megnézheted 2019 legújabb konyhabútor trendjeit és lélegzetelállító konyabútorait. Beépíthető és szabadon álló nagygépek vadonatúj kollekciói mutatkoznak be a helyszínen, a kisgépeket pedig profi szakácsokkal együtt tesztelheted. Amellett, hogy a gépek minden funkcióját megismerheted így, még titkos fortélyokat, szakmai fogásokat is elleshetsz a séfektől. Kiegészítők terén is széles választék vár a késektől az edényeken át gyönyörű porcelánokig.

Budapest Kupa Szinkronkorcsolya Verseny 2019 - Tüskecsarnok, március 1-3.

A szinkronkorcsolya egy szuper látványos sport, ahol tizenhatan korcsolyáznak egyszerre: sport, látvány, hangulat! 18 ország legjobb csapatai, köztük világbajnok és világklasszis csapatok lépnek jégre, hogy elkápráztassanak bennünket. Aki szereti a látványos sportokat, a csillogó ruhákat és a jó hangulatot, annak kihagyhatatlan élményt kínál a Budapest Kupa, a világ egyik legnagyobb szinkronkorcsolya versenye. A versenyen a magyar válogatottnak, a Team Passion-nak is szurkolhatunk.

BIDF EXTRA - Cinema City Aréna, március 1-3.

BIDF EXTRA március első hétvégéjén a Cinema City Aréna moziban azoknak, akik a kiemelkedő érdeklődés miatt nem tudtak bejutni a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeire.
A BIDF, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői március első hétvégéjén (péntektől vasárnapig) EXTRA vetítéssel köszönik meg a nézőknek a kimagasló részvételt.