Csütörtöki fotelkultúra

Komolyra fordult a csütörtök. Komolyzene, komolyszínház és még komolyabb beszélgetések. Kész szerencse, hogy elindult a Távmozi, és hogy már a fotelben is cirkuszolhatunk!

Csopa Ovi- és Sulikaland

Április 23. 11h

Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

Budapesti Távmozi

Április 23. 10.30h-tól

A Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino filmszínházak mostantól ismét napi műsorrendben vetítenek filmeket. A vetítések elérhetők a film.artmozi.hu oldalon keresztül.

Cirkusz+ LIVE

Április 23. 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Oltsd be magad! - Álhírek a koronavírus idején

Április 23. 15h

Te is fuldokolsz a koronavírus-járvány információs tengerében? Van, hogy már Te sem tudod eldönteni, elhidd-e, amit épp olvasol, nézel, hallgatsz? Csatlakozz, és tudj meg mindent, amit az álhírekről tudni akartál, csak eddig féltél megkérdezni! Az álhírek már régóta mérgezik a közéletet, járvány idején pedig, ha lehetséges, még fontosabb, hogy megbízható forrásokból tájékozódj. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött webinárt a ZOOM-on keresztül tartják. 

Léner Péter: Bodrogi

Április 23. 16h

A most megjelent könyvben az ország egyik legnépszerűbb színészével és egyben munkatársával és régi barátjával beszélget Léner Péter, a József Attila Színház egykori igazgatója, főrendezője, több színházi tárgyú könyv szerzője: színházról, családról, szerelemről, múltról és jelenről. Bodrogi Gyula életének legfontosabb szereplői is megszólalnak a kötetben, melyet ritkán látott színházi és családi fotók egészítenek ki. Az esemény itt elérhető.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Április 23. 17h

Móser Ádám minden nap 17 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezik. 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Tabuk nélkül. 4 | Beszélgessünk az étkezési zavarokról

Április 23. 18h

A Tabuk nélkül sorozat negyedik eseményén az étkezési zavarok témáját veszik górcső alá. A probléma felismeréséről, típusairól és megoldásokról beszélgetnek a  szakértőkkel. Résztvevők: Pór Ági - Nemnőügy, Bálint Eszter - Háttér Társaság. Az esemény moderátora Rutai Lili, az atlatszo.hu újságírója, a Vénusz Projekt podcastere.

Weöres Sándor Színház: Volpone

Április 23. 19h

A Shakespeare-kortárs Ben Jonson színműve, a Volpone vagy a pénz komédiája (1606), az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb komédiája. Volpone, a velencei nemes ember haldoklást színlel, hogy rászedje "barátait", akik a vagyonára pályáznak. Egymás után látogatják meg az ágyában fekvő Volponét, gazdag ajándékokkal halmozva el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket. Közvetítés itt.

Muri Enikő #karanténkult

Ma újra #karanténkult, azaz Muri Enikő, a Sugarloaf énekesnője 15:00-tól olvas fel nektek csodaszép meséket, rövid írásokat. A livestreamet a Sugarloaf és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján is követhetitek majd!

NTSz On - Szegedi Kortárs Balett: Stabat Mater

Április 23. 19h

Arvo Pärt: Stabat Mater - A darab az angyali üdvözlet pillanatát ábrázolja, amint Gábriel arkangyal megjelenik Máriának. Pergolesi: Stabat Mater - A gyermekét elvesztő Anya fájdalmának szól e mű. Közvetítés itt.

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Top Dogs - "Vizuális színház"

Április 23. 19h

Harmincas csúcsmenedzserek munka nélkül. Mindannyian elvesztették az állásukat. A jövőbeli munka reményében részt vesznek egy speciális, személyiségfejlesztő tréningen. Szerepjátékokat játszanak, hogy újra visszakerüljenek az üzleti élet körforgásába. Előadás menedzserekről, de nem csak menedzsereknek! Közvetítés itt.

Az Én története

Április 23. 19h

Csórics Balázs Online önálló-estje. Lesz fizika, kvantumfizika, szakrális geometria, És lesznek versek, dalok, képek és érzések. Az előadás megtekinthető Csórics Balázs Facebook-oldalán.

Miskolci Nemzeti Színház: La Mancha lovagja

Április 23. 19h

Dale Wassermann és Mitch Leigh világhírű musicalje az európai irodalom egyik alapregényének zenés feldolgozása, felemelő történet a művészet céljáról és az emberi lélek nemességébe vetett hitről. Közvetítés itt.

Lamm Dávid (jazz-gitár) - Karanténból Szól A Nóta

Április 23. 19h

KARANTÉNBÓL SZÓL A NÓTA "élő közvetítés az otthoni karanténból" ezúttal Lamm Dáviddal. Az esemény itt elérhető.

Amargant Színházi Műhely: Hangoló - improvizációs est rádiójáték stílusban

Április 23. 19h

Az Amargant Színházi Műhely, az Import Impró és az Itt és Most koprodukciójában most először köti össze Győrt Budapesttel az improvizáció hullámhosszán! Az esemény linkje.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Április 23. 20h

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz. Link az eseményhez.

Wolfgang Muthspiel Large Ensemble

Április 23. 20h

Az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként, a nemzetközi összefogásnak köszönhetően a Facebook-oldalunkon Európa egy-egy jelentős koncerttermébe is elrepítjük a látogatóinkat Lisszabontól Hamburgon át Londonig. Az esemény itt érhető el.