Csütörtöki kínálat

Összeállításunkban számtalan kulturális program közül választhattok. Gyerek programok, koncertek, színházi eladások kavalkádja ígér színvonalas időtöltést!

29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 29-ig

Az öt héten át tartó esemény hétfői és csütörtöki koncertjein többek között olyan művészek és zenekarok lépnek fel idén, mint a Szent István Filharmonikusok, A Budapest Bár, a MÁV Szimfonikus Zenekar, Illényi Katica, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar.

Lángok és színek

Csodák Palotája, július 22., 12h

Az előadók a hő és a tűz birodalmában vezetnek végig, ahol a saját bőrödön tapasztalhatod meg azt, miként képes a tudomány megvédeni bennünket ettől az ősi elemtől. Megfigyelheted, hogyan vonhatjuk uralmunk alá a tüzet, és azt is, hogy milyen veszélyeket hordoz tűz és víz harca.

Plazma, az anyag negyedik halmazállapota

Csodák Palotája, július 22., 17h

Megtudhatod, mi is az a plazma, hol találkozhatunk vele a mindennapokban, hogyan lehet megszelídíteni és azt, hogyan válhat veszélyessé.

Volver La Vida

Kossuth tér, július 22., 17h

A Budapesti Filharmóniai Társaság Volver La Vida műsora. Június 4-e és szeptember 18-a között immár hatodik éve kerül megrendezésre a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat, amely színvonalas zenei programot kínál hétről hétre a Kossuth térre látogatóknak, csütörtökönként 17 órától.

Magna Cum Laude

Budapest Park, július 22., 18h

A gyulai srácokból alakult Magna Cum Laude több mint két évtizedes fennállása alatt számos Fonogram-díjat zsebelt be, de rengeteg ikonikus rádiós sláger (mint például a Pálinka dal, a Vidéki Sanzon, vagy a Színezd újra!) is fűződik nevükhöz. Koncertjeiken a fergeteges hangulat garantált - ezúttal azonban még egy lapáttal rátesznek, ugyanis vadonatúj lemezük, a márciusban megjelent A leghosszabb perc anyagával felturbózott slágerparádéval készülnek a Budapest Parkban!

I'M Dorothy, Sing Sing

Barba Negra, július 22., 18h

Menetrend: 18:00 kapunyitás, 19:00 I'M DOROTHY, 20:40 SING SING. 

Henri Gonzo & Pure Lust

Pontoon, július 22., 18h

Találkozó a Lánchíd pesti oldalán, a déli pillérnél!

Barabás Lőrinc Quartet OPEN lemezbemutató, vendég: Urbányi Zóra

A38 Hajó (Tetőterasz), július 22., 19h

A megújult Barabás Lőrinc Quartet lemezbemutató koncertje. Az OPEN című új lemezük a koncert napján jelenik meg. Vendég: Urbányi Zóra.

Ripoff Raskolnikov & Nagy Szabolcs duó

Muzikum Klub & Bisztró (Muzikum Garden), július 22., 19h

Ripoff Raskolnikov az európai blueszenei színtér egyik legkülönlegesebb figurája, nemcsak kiváló gitáros, hanem termékeny dalszerző is egyben. Ezen az estén a kiváló zongoraművész, Nagy Szabolcs társaságában lép színpadra.

Diplomácia

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, július 22., 19.30h

A Diplomácia feszült lélektani krimi, mely a mindannyiunk számára egyik legégetőbb kérdést járja körül: mit jelent helyesen és emberhez méltóan dönteni az életben.

Frang, Altstaedt, Lonquich…

BMC - Koncertterem, július 22., 19.30h

A kortárs dán szerző, Anders Koppel a progresszív rockzenétől szimfonikus és versenyművekig, színházi és filmzenéig rengeteg műfajban mozog otthonosan: a Joó Szabolcs és Kelemen Barnabás előadásában hallható Tarantellája színes, kifinomult, virtuóz mű, valódi kamarazene. Csakúgy, mint Mozart egyetlen moll hangnemű hegedűszonátája, az a darab, amelyet édesanyja halálát követően komponált 1778 tragikus párizsi nyarán (a művet két kivételesen érzékeny művész, Jonian Ilias Kadesha és Csalog Gábor előadásában hallhatjuk).

Sabbathsong Klezmer Band - "Több mint klezmer"

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 22., 20h

A jól ismert héber, jiddis nyelvű dalok és klezmer számok mellett, most kellemes kórushangzással kiegészülve, új számok is felcsendülnek, de elhangoznak világslágerek is.

Csík János és a Mezzo

Fonó Budai Zeneház, július 22., 20h

Sajátos jó hangulatú koncertélményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar. Friss, lendületes előadásukban a magyar népzenével együtt szólalnak meg a szórakoztató jó hangulatú jazz ízű dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népzenéhez, ki pedig a jazz muzsikához áll közelebb. A dalok – ahogy Csík Jánostól megszokhattuk – precízen összeállított elegye a különböző stílusoknak, szerethetően megidézve régi és új zenéket, újra gondolva azokat. 

Házassági leckék 2

Centrál Színház, július 22., 20h

A Házassági leckék középhaladóknak méltán az egyik legnépszerűbb előadásunk: könnyed
és frivol komédia a hűtlenségről. Az eredeti előadás alaphelyzetét gondolta újra a szerző, és egy
frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt.

FlamenCorazónArte Táncszínház: Caminos

Nemzeti Táncszínház, július 22., 20.30h

Pirók Zsófia flamenco táncelőadásával olyan utazásra hív, melyben a megállók helyszínének csakis a képzeletünk szabhat határt. Időben, térben és kultúrák közt utazhatunk, miközben mások útjai keresztezik a miénket, de akár saját magunkkal is találkozhatunk egy másik korszakban. Ön hova venne jegyet?

BRC LIVE CINEMA NIGHTS presents: Bernáthy Zsiga x THX 1138

Budapest Rooftop Cinema Mammuttető, július 22., 20.30h

A Budapest Rooftop Cinema felkérésére a BRC LIVE CINEMA NIGHTS sorozatban Zsiga egyedi hangzású elektronikus, dinamikus, pszichedelikus stílusú, élőben kevert szettje George Lucas az 1971-ben forgott THX 1138 c. első mozifilmjének aláfestő zenéjeként teljesedik ki. A techno, a trance, a progressive house, az acid, a psy és a breakbeat gazdag elegyének találkozása egy sci-fi legendával.

Pop Punk Rock Aréna 2021

Aréna Garden, július 22-23.

Jön a legnagyobb punk-rock buli Budapesten! Július 22-én Pop Punk Rock Aréna három kiváló zenekarral!

Szánsájn fesztivál

Cirko-Gejzír, július 22.-augusztus 25.

Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi 2021. július 22. és augusztus 25. között. Több mint hetven film, frissítő italok és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált nyári fesztiválon, ahol olyan közönségsikereket is újra levetítenek, mint például a Paterson, az Élősködők, vagy éppen a Sátántangó.