Csütörtöki programok

Kispéntekre is összeválogattunk egy csokorra valót. Válogassatok kedvetekre!

29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 29-ig

Az öt héten át tartó esemény hétfői és csütörtöki koncertjein többek között olyan művészek és zenekarok lépnek fel idén, mint a Szent István Filharmonikusok, A Budapest Bár, a MÁV Szimfonikus Zenekar, Illényi Katica, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar.

Unoka-Nagyszülő matiné a Millennium Házában - Világjáró Gundel palacsinta

Millenium Háza, július 29., 10h

Különleges programokkal készül a Millennium Háza a gyermekeknek (4-10 éves korig) és nagyszüleiknek! Csütörtöki napokon várják őket a Városliget története című kiállításon, ahol egy-egy téma mentén beszélgethettekk a kiállított tárgyakról. Ezt követően vidám hangulatú közös alkotómunka következik a műhelyben.

Lángok és színek

Csodák Palotája - CSOPA, július 29., 12h

Az előadók a hő és a tűz birodalmában vezetnek végig, ahol a saját bőrödön tapasztalhatod meg azt, miként képes a tudomány megvédeni bennünket ettől az ősi elemtől. Megfigyelheted, hogyan vonhatjuk uralmunk alá a tüzet, és azt is, hogy milyen veszélyeket hordoz tűz és víz harca.

Swing à la Django és Csurkulya József (cimbalom)

Kossuth tér, Budapest, július 29., 17h

A Budapesti Filharmóniai Társaság Volver La Vida műsora.

Plazma, az anyag negyedik halmazállapota

Csodák Palotája - CSOPA, július 29., 17h

Megtudhatod, mi is az a plazma, hol találkozhatunk vele a mindennapokban, hogyan lehet megszelídíteni és azt, hogyan válhat veszélyessé.

Nyáresti zenei előadások a Millennium Házában - Zahár Fanni–Őrsi András

Millenium Háza, július 29., 18h

"Kilépünk az épület falai közül és kifordítjuk a ház tartalmát a külvilág számára. A zene nyelvén kerül bemutatásra a Millennium Háza , a Rózsakert és a Városliget. A zenészek ezekből a témákból merítve építik fel játékukat és mutatják be az egyes részeket. Az előadások után beszélgetünk a fellépőkkel az inspirációjukról, az előadásukról. A szubjektív zenei tárlatvezetés után az estet az adott rész objektív tárlatvezetése zárja le."

SOUL History - zenés Talk Show különkiadás

Akvárium Klub, július 29., 18h

Rota Francesco zenész, szerkesztő/műsorvezető népszerű SOUL History című zenés, zenetörténeti tematikus és portré műsorának különkiadása immár 4. éve költözik be a VOLT Lokálba, hogy Közönség előtt rögzítse a budapesti 94.2 Trend FM és a hódmezővásárhelyi Rádió 73 frekvenciáján júniusban induló 6. évadának nyitó fejezeteit, a valaha készített legjobb bakelitek együtt hallgatásával, korabeli fotók, hang- és filmfelvételek vetítésével, zenekari ereklyék társaságában és az SHVL Band akusztikus élőzenei aláfestésében.

Tulipán Zsuzsanna tárlatvezetése

Műcsarnok, július 29., 18h

Milyen szerepe volt a képes magazinoknak a divatfotó önálló műfajjá válásában? Miért tartották érdekesnek a szürrealisták Eugène Atget tárgyilagos, dokumentatív fotográfiáját? Milyen kellékeket használt Ralph Eugene Meatyard bizarr képi világának megkonstruálásához? Ezeket és sok egyéb témát is érint Tulipán Zsuzsanna kurátorasszisztens hagyományos, élő tárlatvezetése, amely a 20. századi fotográfia legnagyobb hatású alkotóinak pályájába kínál betekintést a Fotóikonok - Archívumból történelem című kiállításon.

Szerb népviselet - szerb hagyományok

KMO Művelődési Központ, július 29., 18h

A Kispesti Szerb Önkormányzat hagyományőrző estjén közreműködik a Tabán Együttes és Agatics Krunoszláv Kićo harmonikaművész.

Middlemist Red, vendég: Dope Calypso

Kobuci Kert, július 29., 19h

Hosszú idő után, de végre újra Middlemist Red koncert a Kobuci Kertben! Egy sikeres szimfonikus MÜPA-s koncert, valamint az azt követő lemezbemutató után ismét lehetőség lesz a legújabb 'The Other Side of Nowhere'-re keresztelt nagylemezt élőben is meghallgatni Budapesten, ezen túl pedig elhangzanak a korábbi albumok legismertebb számai is. A színpadot nem más melegíti be, mint az ugyancsak új albummal megjelenő Dope Calypso!

A két pápa

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, július 29., 19.30h

A pápának – pápaként kell meghalnia is. Nem lehet lemondania a szentatyaságról, kivéve, ha súlyos vagy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Hétszáz éves hagyomány tört meg 2013. február 11-én, amikor XVI. Benedek pápa lemondott, egyben bejelentette, élete végéig megtartja az „emeritus pápa” címet. Ismerjük a folytatást is: a vatikáni Sixtus kápolna ajtaja bezárult, a bíborosi konklávé pár nap múlva az argentin Jorge Bergogliót választotta pápának. A Ferenc nevet vette fel.

Csúróstusza koncert @ Hunnia Bisztró

Hunnia Art Bisztró, július 29., 19.30h

"Kellemes és hangulatos földalatti búvóhelyet találtunk Nektek és a csapatnak Július 29. csütörtökére!!
Gyertek, bújjunk el együtt a hőség elől, igyunk meg pár jó hideg sört, és bulizzunk közösen a Hunnia Bisztróban, 1054 Budapest Bank utca 5. szám alatt!"

Teljesen idegenek

Városmajori szabadtéri Színpad, július 29., 20h

Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy szöveges
üzenetet kap, együtt hallgatják, olvassák, nézik... A hétköznapi estén váratlan titkok pattannak föl,
évtizedes szövetségek kapcsai kezdenek kilazulni... Pedig eddig úgy gondolták, jól ismerik egymást –
ám lassanként elszabadul a pokol...

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

Fonó Budai Zeneház, július 29., 20h

Ferenczi György és zenekara műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock ' ' roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock ' ' roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

Anima Musicae Kamarazenekar: Álmodozó nyári éjjel

Óbudai Társaskör, július 29., 20h

Közreműködik: Horgas Eszter - fuvola, Polónyi Ágnes - hárfa, művészeti vezető: G.Horváth László. Műsoron: Felix Mendelssohn-Bartholdy: C-dúr vonósszimfónia no.1; Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr versenymű fuvolára és hárfára Kv.299; - szünet - Hugo Wolf: Olasz Szerenád; Josef Suk: Esz-dúr szerenád.

100 Tagú Cigányzenekar

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 29., 20h

A közel 30 esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Idén júliusban ismét a Vajdahunyadvárban adnak felejthetetlen koncertet!

Sodrásban

Spirit Színház, július 29., 20h

Őszinte, igaz, humoros, kedvesen érzelmes történet, mely 60 év eseményeit öleli fel.

Free BJC Jam Session: Rieger Attila Trio

Budapest Jazz Club, július 29., 22.30h

A hétvégente nagy sikerrel futó jam session-ök mellett már csütörtökön is várja a koncertek után a késő estig tartó örömzenélés és a hamisítatlan jazz-klub hangulat szerelmeseit a Budapest Jazz Club.