Csütörtöki programok

Ma is számtalan lehetőség közül választhattok! Tekintsd meg aktuális programajánlónkat!

Rumcájsz

Budapest Bábszínház, január 20., 10h

"Képzeljétek, egyszer egy nagy zsák búzát vittem őrölni a fölső molnárhoz, aki azt se szó, se beszéd, elvette tőlem. Ott álltam hát egy szem búza nélkül. Na, ekkor érkezett a híres erdei rabló, Rumcájsz. Megtudta, mit tett velem a molnár, előkapta a csodaverklijét, amit még a vízimanótól kapott, és elkezdte sebesen tekerni. Hirtelen minden visszafelé ment. Az ottani sok zsákból kiszóródott a Iiszt, maggá változott, a mag visszakerült a földbe. Így ment ez szép sorban..."

Chily Team: DubZ of the Deep Sea at Lámpás

Lámpás, január 20., 16h

A Chily Team  új sorozatot indít a Lámpásban! Visszatérve a gyökerekhez, újra dub és psychill zene fogja rezegtetni a Lámpás falait. A 2022-es évben azonban nem csak itt találkozhattok majd velünk, lesz még jó pár meglepetésünk számotokra. Két vendégfellépő is csatlakozik Goryo, illetve OhmikRon személyében.

ADHD - Lehet könnyebb!

Írók Boltja, január 20., 17h

Hatlépéses nevelési program ADHD-val küzdő gyermekek szülei számára című könyv bemutatója az Írók Boltjában. A beszélgetés résztvevői: Dr. Nagy Péter gyermekpszichiáter, Kelenhegyi Péter, a könyv szerkesztője, és a két szerző: Cathy Lever és David Daley. Moderál: Oriold Károly.

Egy piaci nap

Radnóti Színház, január 20., 19h

1946. Kunvadas: fiktív magyar falu Szolnok közelében. Nemrég ért véget a második világháború, és a deportált zsidók közül csak kevesen tértek haza. Hadnagy Sándort, a falusi tanítót, háborús bűnökkel vádolják meg, és politikai csaták kereszttüzébe kerül. Eközben egyre jobban lángra kap a lincshangulat. A szegénység és az éhezés hisztériát generál, a falusiak pedig ellenséget keresnek.

My fair lady

Centrál Színház, január 20., 19h

Eliza Doolittle, a szegény, rongyos virágáruslány egy este belebotlik a különc nyelvészbe, Higgins professzorba, aki könnyelműen fogadást köt: a lányból hat hónap alatt hercegnőt farag. A csodálatos átváltoz(tat)ás kemény munka mindkettejük számára, ám végül lehet, hogy a tanítvány felülmúlja mesterét.

A magyar kultúra napja - Hozz rá víg esztendőt!

MOM Kulturális Központ - MOMKult, január 20., 19h

A Gryllus testvérek estje a Kultúra Napján. Műsoron régi és mai magyar költők, Kölcsey Ferenc, Arany János, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Kányádi Sándor, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina… és a harminchárom éve meghalt Weöres Sándor énekelt versei.

Gólyakalifa

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház, január 20., 19h

Kettéhasadt monodráma Babits azonos c. regénye alapján. Babits története egyszerre lélektani dráma, thriller és tanulmány a társadalmi egyenlőtlenségről, amit a mai Magyarországon értelmeztünk újra. Nem kellett messzire mennünk.

Duo Sera 10 - Seleljo Erzsébet (szaxofon), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa)

Régi Zeneakadémia, január 20., 19h

Elsőre talán szokatlannak hat a hárfa és a szaxofon társítása, tíz évvel ezelőtt azonban – tulajdonképpen egy véletlen találkozásnak köszönhetően – Razvaljajeva Anasztázia és Seleljo Erzsébet azonnal tudta, hogy ez a hangszerösszeállítás hosszútávú közös munka alapja lehet. Duójukkal számos új, kifejezetten nekik írt művet mutattak be, illetve izgalmas átiratokat alakítottak ki korábban született művekből.

Egy német sors

6szín, január 20., 19h

Brunhilde Pomsel 1933-ban lépett be a Nemzetiszocialista Pártba. Nem elvi meggyőződésből, kizárólag a karrierje érdekében. A Propagandaminisztériumhoz került, Joseph Goebbels titkárnője lett. A deportálásokból semmit sem látott. Nem tudott a koncentrációs tárborokról. Arról sem, hogy a Propagandaminisztérium meghamisítja a híreket. Goebbels szövegeit gépelte ugyan, de érteni nem értette. 

Hogy szeret a másik?

Belvárosi Színház, január 20., 19h

Három házaspár. Két hely. Két idő. Eközött kell ugrálni, különben baj lesz. Frank a főnöke Bob-nak és William-nek. Bob-nak viszonya van Frank feleségével, és állandó vitái a sajátjával. William felesége viszont ok nélkül gyanakszik, hogy férje megcsalja. A titkos szerelmesek folyamatosan azt hazudják otthon, hogy William házasságának megmentésén dolgoznak. Mindenki gyanakszik mindenkire...

Kabaré

Vígszínház, január 20., 19h

Berlin. Az 1930-as évek elején. Igazi világváros, ahol minden megtörténhet és meg is történik. Hontalan kalandorok, a vágy, a remény és a szabadság megszállottjai adnak itt egymásnak találkozót. A város sötét szívében egy ócska lokál falatnyi színpadán estéről estére föllép a sikerre mohón áhítozó, extravagáns énekesnő, Sally Bowles, aki Amerikából vetődött ide.

A hatodik napon

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, január 20., 19.30h

Szakonyi Károly megengedő szeretettel rajzolja meg a Balogh családot, amelynek tagjai – az édesanya halála után – egyre kevésbé találnak utat egymáshoz. Édesapjuk, Simon születésnapjára gyűlnek össze a testvérek a szülői házban. A szándék még megvan, az igény is, de nincs se elég idő, se elég türelem. A problémákkal szembenézni, egymással őszintén beszélni túl nagy teher, mikor mindenkinek megvan a maga nyűgje.

Gyárfás István Trio

IF Cafe, január 20., 19.30h

Gyafi csütörtök pont csütörkön, ráadásul a Trio-val. Lesz rajzfilm jazz is!

Fassang László és a Budapesti Vonósok

Zeneakadémia, január 20., 19.30h

Az orgonaverseny Francis Poulenc pályájának fordulópontján keletkezett. „Nem a kétzongorás koncert tréfás zeneszerzője írta, hanem a kolostorba induló Poulenc” – írta a komponista egy zeneszerző kollégájának címzett levelében. A mű szólistája Fassang László lesz, aki a Budapesti Vonósok társaságában Bach közkedvelt csembalóversenyét is megszólaltatja – természetesen orgonán.

Special Providence - Reunion & Soul Alert 10th Anniversary, feta. Antares, Rivers Ablaze

A38 Hajó, január 20., 19.30h

A hazai progresszív szcéna zászlóshajója több mint két év kihagyás után, rendhagyó felállásban összeáll egy monstre koncert erejéig, hogy így ünnepelje 10 évvel ezelőtt megjelent 'Soul Alert' című lemezét, mely lényegében felrakta a zenekart a világ térképére. 

MÁV Szimfonikus Zenekar, vez.: Farkas Róbert, km.: Alexander Gingyin (zongora)

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), január 20., 19.30h

A Szőke Tibor Mesterbérlet első hangversenyét a zenekar új vezető karmestere, Farkas Róbert vezényli. A szólista vendég, Alexander Gingyin 1977-ben Moszkvában született, ma is ott él, de koncertezik az egész világon. Játékát elragadtatott kritikák méltatják.

Ágoston Béla Küntett

BMC - Opus Jazz Club, január 20., 20h

A Küntett 2017-ben állt össze ama nagyszabású, Jazzyear címet viselő vállalkozás részeként, melyben Ágoston Béla a tizenkét naptári hónap során tizenkét online lemezt jelentetett meg a jazzhez fűződő viszonyának reprezentálására. A Küntettel a Folking című lemezen a jazz és a népzene kapcsolatát helyezte középpontba zenésztársaival, a népzenei idézeteket szabadon kezelve, olykor free jazz, máskor swing zenei közegbe ágyazva, a rá jellemző, féktelen játékkedvvel.

SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál 2022

MU Színház, Online, január 20-22.

A SzólóDuó Fesztivál elsődleges célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotók, táncosok számára bemutatkozási lehetőséget nyújtson, valamint szakmai visszajelzést biztosítson számukra a zsűri ’feedback’ beszélgetések során. Mindezt szem előtt tartva kerül megrendezésre a fesztivál
2022. január 20. és 22. között, melyet részben online is közvetítenek.