Csütörtökön dúskálunk a jó programokban

Ha igényes kultúrprogramokra vágyunk, még mindig remek opció az online tér. Ezt figyeljétek!

Glamour Beauty Fesztivál 2020 Online

Online, november 26., 9h

Már harmadik alkalommal válthatsz jegyet a Beautymennyországba, azaz a GLAMOUR magazin által szervezett Beautyfesztiválra, ahol idén is élvezheted a szépségipar meghatározó szereplőinek kényeztetését, de ezúttal az otthonod kényelmében. Egy nap, ami csak Rólad szól!

MuseumDigit 2020

Online, november 26., 10h

A Magyar Nemzeti Múzeum online, virtuális konferenciája. Egy ingyenes konferencia, ahol felkészülhetünk a jövőre. Regisztrálni itt lehet. A konferenciát online eseményekkel egészítik ki. 

Semmelweis Egészség Napok – Asztma, allergia, COVID-19 – központban a tüdő betegségei

Online, november 26., 16h

A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának szervezésében online folytatódik tovább a Semmelweis Egészség Napok programsorozat, melynek november 26-i alkalmán a tüdőt érintő betegségekről és ezek terápiájáról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

Reziliencia két lábbal a földön

Online, november 26., 17.30h

Az idei év minden vállalkozás számára egyértelművé tette, hogy a reziliencia nélkülözhetetlen alapkészséggé vált. Meetup estjükön többek között az alábbi kérdésekről beszélgetnek Bartha Krisztinával, a Rauch Hungária HR vezetőjével.

Kolibriesék

Online, november 26., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. Újra indították tavasszal már nagy sikerrel futott napi online sorozatukat, a Kolibri MobilMeséket, amelyben társulatuk tagjai minden nap egy-egy mesével, verssel vagy dallal jelentkeznek, amelyeket saját otthonukban, mobiltelefonnal vesznek fel nektek. 

Egy örök jelkép nyomában – A rózsa labirintusa

Online, november 26., 18h

A szerzővel, Géczi Jánossal és Lipovszky Csenge illatesztétával Filippov Gábor történész-politológus, a kötet szerkesztője beszélget. A beszélgetést élőben közvetíti az Athenaeum Kiadó és a Líra Könyv Facebook csatornája.

A fotografálás mint női hivatás

Online, november 26., 18h

E. Csorba Csilla művészettörténész (Petőfi Irodalmi Múzeum) előadása a Fotóhónap 2020 keretében. Az előadás Besnyő Éva életművéhez méltó nőfotográfusok útkereséseit mutatja be példaként a 20. századi fotótörténetből.

Erőműfejlesztési trendek a Világban

Online, november 26., 18.15h

Előadásuk során bepillantást nyerhetünk az erőművek fejlődésébe a kezdetektől napjainkig, megismerhetjük a mai világ vezető technológiáit, valamint betekintést nyerhetünk a jövő fejlesztési irányzataiba, és a fejlődést korlátozó gépészeti, anyagtudományi, körfolyamati problémákba is.

Soha többet harmadszor...Tizenharmadszor

Online, november 26., 18.30h

A Pintér Aukciósház immár tizenharmadik alkalommal rendezi meg szocreál árverését. Az aukció katalógusa itt tekinthető meg. Az árverés zártkörű lesz; telefonos licitálással, vételi megbízás leadásával, vagy az axioart.com felületén keresztül lehet részt venni az rajta.

Játékszín: Hatan pizsamában

Online, november 26., 19h

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője. A másik vendég Brigitte, Bernard titkos szeretője. Az előadás a SzínházTV oldalán tekinthető meg.

Egy krimiíró vallomása

Online, november 26., 19h

Ingyenes, élő online közvetítés lesz a szerző, Szántó Dániel és az Egy pap vallomása című könyv hitelességéhez nagyban hozzájáruló dr. Petőfi Attila, a Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője részvételével.

Mad Robots (OMC live session)

Online, november 26., 19h

A Mad Robots bár önmagát csak "rockzenét játszó banda"-ként írja le, ennél azért helytállóbb megfogalmazás a progresszív/post-metal. Ütős buli lesz! Csak kattintsatok a linkre november 26-án este 7-kor és már indul is a stream.

Az MVM bemutatja: Junior Prima 2020

Online, november 26., 19.30h

Az MVM támogatásával minden évben 10 fiatal művész kapja meg a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában. Dőljön hátra, és élvezze az estét, amelyen kiderül, ki az a 10 fiatal zeneművész, aki idén megkapja a Junior Prima Díjat! 

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, november 26., 20h

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Pocsai Kriszta Quartet

Online, november 26., 20h

Napjaink egyik legkeresettebb énekesnője elsöprő energiájú, ízig-vérig jazz díva, akit a BJC közönsége az Elek István Quartet, a SoLaTi és a Bágyi Balázs New Quartet-ből is ismerhet. Ezen az estén legújabb, saját formációjával lép színpadra, a kortárs jazz szintér meghatározó alakjainak koszorújában. Itt követhetitek a koncertet.

Táncszínház ON - Szegedi Kortárs Balett: Vágy - Coppélia

Online, november 26., 20.30h

A Coppélia-történet egy utazás története, amelynek célja megtalálni a szerelmet, mely feloldja a főhős magányát, értelmet ad létezésének. Az előadás linkje.

UH FEST 2020 Online

Online, november 26.-december 1.

Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye.