David Fincher folytatná A tetovált lányt

Bár a stúdió sokáig nem tűnt lelkesnek, az elfoglalt rendező igenis folytatná a svéd sikerfilmek amerikai remake-jeinek gyártását.

Míg David Fincher 2011-es A tetovált lány című filmje 232 millió dolláros profitot hozott,  nyomában nem érkezett semmilyen hivatalos megerősítés, hogy a Stieg Larsson trilógia következő két regényéből - A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől – is készül-e amerikai remake. A folytatások svéd verziója már 2009-ben kijött, és mivel az illetékes stúdió megvásárolta a remake jogokat, némileg érthetetlen volt a hallgatás, ám Fincher a közelmúltban az nyilatkozta, hogy ő bizony reményt lát a további két rész elkészültére, és szívesen rendezné is őket. Steven Zaillian forgatókönyvíró közben már el is készítette a két film lehetséges szkriptjét, amelyek a hírek szerint radikálisan különböznek a regényben szereplő történetektől.

A tetovált lány angol nyelvű verziójának főszereplője Rooney Mara és Daniel Craig volt – a svéd eredetinek Noomi Rapace és Michael Nyqvist -, közülük Mara Oscar-jelölést is kapott játékáért. A színésznő valóban teljesen átalakult a tetovált, piercinges, borotvált fejű főhős bőrében, és bár sokan fanyalogtak az amerikai feldolgozás hírére, miatta akár több folytatást is megnéznénk.