Döbbenet: A sebhelyesarcú is csak egy „ócska” remake

De Christopher Nolan is alkotott már ebben a műfajban. Nem kell félni a remake-ektől, kivéve persze, ha nagyon elmegy az eset a szentségtörés irányába.

Mindenki megnyugodhat, mert remake mindig is volt és mindig is lesz. Azt is mondhatnánk, hogy amíg a Föld kerek, mindig lesznek remake-ek, de hogy ezek mennyire remekek, az már más kérdés.

Több kategóriába soroljuk ezeket a filmeket, mert vannak olyanok, amik jobbak, mint az eredetik, de akadnak olyan hitvány verziók, amik semmilyen szinten sem méltók az alapműhöz. 

De vajon hova sorolható A sebhelyesarcú és hova a Robotzsaru?

Akadnak viszont tisztességesen elkészített remake-ek, amik hiába jók, hiába állják meg a helyüket tartalmilag, színészileg, vizuálisan, az eredetit nem tudják felülmúlni. Lehet, hogy a Total Recall - Az emlékmás lenne jó példa erre? Vagy egy másik Schwarzenegger-remekmű, a True Lies, magyarul Két tűz között?

És vajon Christopher Nolan csinált-e remake-et? Ha igen, akkor jót vagy rosszat?

Végül eláruljuk, hogy melyik nagy sikerű magyar kultfilmből kellene már egy jó kis 2024-es verzió. A Csinibabából? A Csapd le csacsiból? Esetleg bármelyik Bujtor-filmből? Áh! Ezeknél sokkal vadabb szentségtörésig merészkedünk el!

Az alábbi podcastből mindenre megtudhatja a választ!