Egyenruhás nagymacska - Taylor Kitsch hat katonaszerepe

Hollywood jóvoltából Taylor Kitsch folyton háborúba megy, vagy onnan jön. A fiatal színész a ma este is látható John Carterben a Marson harcol, de megtette már Irakban és egy hetvenéves hajón is. Önnek melyik karakter a kedvence?

Alex Hopper (Csatahajó, 2012)

A kissé bohókás, abszolút nem hadseregkompatibilis Alexből kiváló burleszkhős lehetett volna. Ezt már a film elején bizonyítja, amikor az egykori Pepsi-reklám akcióit túlszárnyalva szerez csirkés burritót szíve hölgyének. Bár a komikum – nem mindig szándékosan - a Csatahajó egészét áthatja, Alex két űrlényekkel hadakozás és kockahasvillantás között annyira megkomolyodik, hogy végül olyan személyiségeknek tart lelkesítő beszédet, mint Rihanna.

Chon (Vadállatok, 2012)

A Vietnamot megjárt Oliver Stone egyik kedvelt figurája a múlttól kísértett veterán, mely szerep a Vadállatokban Kitsch-nek jutott. Chon annyira sérült, hogy egyedül egy barátnőt sem képes kielégíteni, még szerencse, hogy haverja, Ben segít neki. A hármas idilljének azonban vége szakad, és már nem Irak vagy Afganisztán emléke lesz Chon legnagyobb baja. A következő állomás a drogháború.

John Carter (John Carter, 2012)

Ha vannak Kitsch testének csodálói, és miért ne lennének, akkor esélyes, hogy ez a mozi áll náluk az első helyen. John Carter ugyanis a film negyven százalékában félmeztelenül ugrándozik, és a fennmaradó hatvanban sincs rendesen felöltözve. Emellett zuhanó nőket kap el, és roppant szépen néz. Művészileg messze jár a csúcsponttól, de ő legalább nem zöld.

Michael Murphy (A túlélő, 2012)

Peter Berg igaz történetet elmesélő filmje egy tragikusan végződő afganisztáni bevetés négy résztvevőjét helyezi a középpontba, a katona Kitsch-et pedig elindítja egy komolyabb irányba. A színész el is tudja hitetni, hogy ő a súlyos helyzeteket higgadtan felmérő Michael, aki már elég időt töltött a pusztában ahhoz, hogy ne legyenek illúziói.

Bruce Niles (Igaz szívvel, 2014)

Kitsch hitelesen bújt a coming out-ra képtelen meleg tiszt bőrébe, de az Emmy-jelölés annak ellenére elkerülte, hogy az AIDS-dráma többi sztárja mind kapott egyet. Talán a béna szőke frizura, vagy Jim Parsons kötelező nominációja tehet róla.

Paul Woodrugh (A törvény nevében, 2015)

Stone után A törvény nevében második évadának alkotói is kihasználták, hogy Kitsch hiúzra emlékeztető, egyszerre vad és melankolikus arcához remekül passzol a fájdalmas tekintet, ezért ők is Afganisztánból visszatért rendőrt csináltak belőle. Aki ráadásul Bruce Niles-ra is hasonlít egy kicsit, csak éppen magának sem akarja ezt bevallani.

hogyvolt.blog.hu/tags/tudorok