Első péntek

Az első hétvégeindító programajánló zenével, színházzal, kiállításokkal és filmekkel, mindenkinek!

Egy kupac kufli

Kolibri Fészek, január 7., 10:30

A kufli: nem is kifli, nem is kukac, nem is bab, de nem is kavics. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és közben semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az! Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető! Van kicsi, és van nagy. Van kövér, és van sovány. A kufli egyszóval: kufli.

Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újjáépült Lovarda épületében

Budavári Palota, január 7., 11:00

A Hauszmann Alajos tervei alapján eredeti helyszínen rekonstruált épületek a környező terület megújításával, zöldítésével és akadálymentesítésével új funkciókkal várják majd az érdeklődőket.

Pure Lust pres. Aparde Live! ❍ Napturbina

Turbina Kulturális Központ, január 7., 16:00

⊕ Nem első alkalommal hozza mozgásba a Pure Lust brigád a Napturbina meghajtóit. Ez alkalommal a rezidensek mellett Aparde atmoszférikus, magával sodró live act-je biztosítja az extravagáns, péntek késődélutáni táncok megalapozását.

János vitéz

Budapesti Operettszínház, január 7., 15:00, 19:00

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Egy dinasztia története - Kurátori tárlatvezetés

Magyar Nemzeti Múzeum, január 7., 16:00

A tárlatvezetésen 1000 év történetét ismerheti meg az érdeklődő, Kollár Csilla, a kiállítás kurátorának érdekes, informatív vezetésén. Olyan, eddig kevésbé ismert személyekről hallhatnak, mint a Kék herceg, Wittelsbach Ottó, vagy III. Lajos az utolsó Wittelsbach.

A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000-2010 - könyvbemutató

Írók Boltja, január 7., 17:00

A kísérletezés szabadsága – Inforg Stúdió 2000-2010 című könyv bemutatója az Írók Boltjában.
A könyvet Gelencsér Gábor, Varga Balázs és Vincze Teréz mutatja be.

Újévköszöntő koncert

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye, január 7., 18:00

Józan Vivien (ének), Mészáros Gréta (ének), Mráz Nikolett (ének) és Virág Emese (zongora) újévi koncertje klasszikus darabokkal.

Hamis hang

6szín, január 7., 19:00

Az esti koncert után H. P. Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karmestere fáradtan ér öltözőjébe, zenekara gyenge játéka miatt bosszankodva. A világhírre vágyó zenész ajtaján egy különös belga úr, Leon Dinkel kopogtat. A titokzatos rajongó kitartó precizitással, lépésről lépésre fosztja meg Millert nagyratörő álmaitól, szétszedve és elemeire bontva egóját és önbecsülését.

Ramazuri

Nemzeti Táncszínház, január 7., 19:00

A Duda Éva Társulat ezzel az esttel elrugaszkodik a táncszínházi világ új dimenziójába. Olyan szavakon túli, tágabb univerzumba invitálnak, ahol a kezdés pillanatában eltűnik az idő és élvezhetjük a pezsgő kalandot. Egyedi, megismételhetetlen percek, az élet ünneplése, mert mulatságnak mindig lennie kell!

A tizenegyes kórterem

RS9 Színház, január 7., 19:00

Mi volna, ha Márton, az egykori hittérítő alakja megjelenne a mai korban a hitevesztettek közt, a pszichiátria zárt osztályán, ott, ahol olyan betegeket kezelnek, akiknek odakint, a modern társadalom elvárásokkal teli, rohanó világában kicsúszott lábuk alól a talaj.

A hatodik napon

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, január 7., 19:30

Szakonyi Károly megengedő szeretettel rajzolja meg a Balogh családot, amelynek tagjai – az édesanya halála után – egyre kevésbé találnak utat egymáshoz. Édesapjuk, Simon születésnapjára gyűlnek össze a testvérek a szülői házban. A szándék még megvan, az igény is, de nincs se elég idő, se elég türelem. A Rózsavölgyi Szalon A hatodik napon bemutatásával is tiszteleg Szakonyi Károly előtt, aki pontosan a premier napján ünnepli a 90. születésnapját.

Pedig én jó anya voltam

Örkény István Színház, január 7., 19:30

1979-ben egy brutális kettős gyerekgyilkosság rázta meg Budapestet. Az elkövető édesanyjával Vajda István készített tényfeltáró riportot, melyből később megrázó erejű monodrámát írt. A vallomások füzéréből álló darab elsőként kerül a Pinceszínházban színpadra. Csak erős idegzetűeknek!

Harmónia Jazzműhely: Kőszegi Rhythm & Brass

Budapest Jazz Club, január 7., 20:00

A Liszt-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Kőszegi Imre a magyar jazzélet egyik legjelentősebb dobosa, álmodt meg és vezeti ezt az egészen különleges felállású formációt. Karrierje során fellépett Európa és Magyarország legjelentősebb koncerttermeiben, fesztiváljain és klubjaiban.

A vágy villamosa

Eiffel Műhelyház - Bánffy-terem, január 7., 20:00

A vágy villamosa Venekei Marianna első egészestés koreográfiája. Az évek óta dédelgetett terv Dés Lászlóval közös vállalkozásuk. A szerzők a darabot hangulatilag, zeneileg és látványvilágában is a Tennessee Williams-mű eredeti korában és helyszínén, az 1940-es évek New Orleans-ában hagyva mesélik el a modern balett eszközeivel.

Mindenki tudja

Budapesti Távmozi, január 7., 20:00

A feszes thrillerben Laura (az Oscar-díjas Penélope Cruz – Vicky Cristina Barcelona) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín – Eszeveszett mesék) és egykori szerelme (az Oscar-díjas Javier Bardem – Nem vénnek való vidék) között.

Döbrösi Laura: Face Yoga közben nagyon vicces fejeket kell vágni