Ezzel a hat filmmel próbál a Marvel visszakapaszkodni a csúcsra a következő években

Jön az új Amerika Kapitány, a Marvel Öngyilkos osztaga, és persze Robert Downey Jr. is visszatér.

A San Diegó-i Comic Conon a Marvel felvázolta az MCU közeljövőjét. Új karakterek debütálnak és régiek térnek vissza az ötödik és a hatodik fázisban.


Amerika Kapitány: Szép új világ

Bemutató: 2025. február

Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic


Az Amerika Kapitány-sorozat következő része 2025 Valentin-napján kerül a mozikba. Sam Wilson személyében vadonatúj Amerika Kapitányt kapunk, aki A Sólyom és a Tél Katonája című sorozatban jutott el odáig, hogy átvegye a pajzsot. Ellenlábas a Harrison Ford által alakított Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross  elnök lesz, más néven a Vörös Hulk. Tim Blake Nelson alakítja a The Ladert, aki szupergonosszá vált, miután vérét összekeverték Hulk vérével – őt már láthattuk egyszer, mégpedig a 2008-as A hihetetlen Hulkban.

A film állítólag egy politikai összeesküvéses thriller lesz, és nagyban merít az 1990-es évek Tom Clancy-filmadaptációiból,

a Férfias játékokból és a Végveszélyben-ből, amelyekben Harrison Ford is szerepelt.

 

Thunderbolts

Bemutató: 2025. május

Forrás: Marvel

 

Az 5. fázis utolsó filmje a Marvel néhány morálisan kétértelmű karakterét hozza össze. A képregényekben a Thunderbolts először egy magukat hősöknek álcázó szupergonoszokból álló csapat volt, akik megpróbálták elnyerni a közvélemény bizalmát. Az utóbbi időkben a csapat a DC Öngyilkos osztagához hasonlít.

Bár papíron nem bűnözők, ők is a kormánynak végeznek szerződéses munkát, és őket is feláldozhatónak tekintik.

A film szereplőgárdája nagyban merít a földhözragadtabb MCU-franchise-ból, és sok szempontból úgy tűnik, mintha a Fekete Özvegy és A Sólyom és a Tél Katonája folytatása és kereszteződése lenne. Florence Pugh, David Harbour és Olga Kurlyenko újra eljátsszák a Fekete Özvegyből ismert Jelena Belova, Vörös Őr és Kiképző szerepét. Hozzájuk csatlakozik Sebastian Stan és Wyatt Russell mint Bucky Barnes és John Walker/USA ügynök A Sólyom és a Tél Katonája című sorozatból, Hannah John-Kamen pedig újra eljátssza Ghost szerepét A Hangya és a Darázs: Kvantumániából. A szálak közben a női Nick Fury, azaz a Julia Louis-Dreyfus által alakított Valentina "Val" Allegra de Fontaine kezében futnak össze.


Fantasztikus Négyes

Bemutató: 2025. július

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pedro Pascal he/him (@pascalispunk) által megosztott bejegyzés

 

A Marvel több csúfos bukás után ismét megpróbálkozik egy teljesen új Fantasztikus Négyes filmmel,

melyben a következő színészek alakítják a főbb karaktereket:

  • Reed Richards / Mr. Fantastic - Pedro Pascal
  • Sue Storm / Láthatatlan - Vanessa Kirby
  • Johnny Storm / Fáklya - Joseph Quinn
  • Ben Grimm / Lény - Ebon Moss-Bachrach
  • Ezüst Utazó - Julia Garner
  • Galactus - Ralph Ineson

A Fantasztikus Négyes a Marvel képregények egyik legikonikusabb szuperhős csapata, akik 1961-ben debütáltak. A 2000-es években több film is készült velük, de egyik sem volt igazán sikeres és emlékezetes.

Bár a San Diego-i Comic-Con idején még el sem kezdődött a forgatás, Matt Shakman rendező bemutatott egy tesztfelvételt, amiből kiderült, hogyan fog kinézni a film alternatív, 1960-as évekbeli retro-jövő esztétikája. Még a Fantasticar filmbeli változatát is elővették, amely egy repülő, 1960-as évekbeli Cadillac ihlette jármű.


Penge

Bemutató: 2025. november

Forrás: port.hu

 

Több mint öt év telt el azóta, hogy az Oscar-díjas színész, Mahershala Ali 2019-ben a San Diegó-i Comic-Conon bejelentette, hogy jön az új Penge a főszereplésével. Ali személyesen kereste meg Kevin Feige-t azzal, hogy el akarja játszani a karaktert. A film azóta két rendezőt is elvesztett, és a szktipt több írón is keresztülment. Részben a COVID-19 járvány, majd a 2023-as író- és színészsztrájk is közrejátszott a csúszásokban.

A Marvel Studios még mindig rendezőt keres, és bár a tervek szerint ősszel leforgatnák a filmet, valószínűleg ismét csúszni fog a projekt.

A filmet eredetileg 2023-ra tervezték, de azóta többször is elhalasztották, és még az is lehet, hogy 2026-ig kell várni a premierre. Kevin Feige megerősítette, hogy a film R-besorolású lesz, és a Deadpool & Rozsomák hihetetlen nyitóhétvégéje után be is bizonyosodott, hogy az R-besorolás nem feltétlenül árt a nézettségnek.

Avengers: Doomsday + Titkos háborúk

Bemutató: 2026. május

Forrás: Getty Images

 

Hét évvel a Bosszúállók: Végjáték után érkezik minden idők legsikeresebb filmsorozatának következő része, amelynek eredeti alcíme "A Kang dinasztia" volt. A Marvel Studios mindent Kang karakterére tett fel, Jonathan Majors színészt azonban bűnösnek találták családon belüli erőszak ügyében, a stúdió így dobta őt.

Így jött a b-terv, és visszahívták az utolsó két Bosszúállók-film rendezőpárosát, Joe és Anthony Russót, hogy megrendezzék az ötödik és hatodik Bosszúállók-filmet. Ez a Russo testvérek régi álma, a Tikos háborúk című képregény filmes feldolgozása lesz.

 A Doomsday középpontjában nem más áll majd, mint Doctor Doom, aki egy multiverzumos változat lesz,

és nem más alakítja majd, mint Tony Stark, azaz Vasember korábbi megformálója, Robert Downey Jr.

A Bosszúállók 5. előreláthatólag 2026. május 1-jén, a Titkos háborúk pedig 2027. május 7-én érkezik.

Robert Downey Jr. visszatér a Marvel-filmekbe – Vasember helyett Fátum dokiként!

Tony Stark ugyan meghalt, de az 59 éves színész ismét fontos része lesz a szuperhősök történetének a gonosz Victor von Doomként.

Tovább

 

Via: Movieweb