Fel szerdára!

Megmutatom, milyen felszerelés kell ehhez a szerdához, bár, azt nem tudom, hogy lyukas almát hol lehet szerezni, de nem árt, ha van nálunk. Koncertek, vásár, séta és előadások várnak ránk ezen a szerdán, érdemes hát felkészülni, és alkalomadtán lefotózni ezt az eseménydús napot.

Líra Könyv raktárvásár 2021

Budapestee Ipari Csarnok, július 7., 10:00

Több ezer könyv verhetetlen áron, akár már 100 forinttól! Minden műfajból, naponta frissülő készletből - garantáljuk, hogy minden korosztály megtalálja kedvenc olvasmányát!

A főváros ékszerdoboza - séta a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, július 7., 11:00

A túra során megismerhetik a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

Tisza-tavi Napok - TÓMÉK 2021

Tiszafüred, Halas tér, július 7., 16:00

Nyár, zene, pörgés a Tisza-tónál. Tisza-tavi Napok! Tiszafüred városkártyával a belépés ingyenes! Az esemény csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), július 7., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Borszerda | VÖRÖS

Magyar Nemzeti Galéria, július 7., 18:00

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák idén immár tizedik alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény ismét izgalmas programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállításokkal, izgalmas tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval készülnek.

Orosz Gyuri - Stand up comedy live

Akvárium Klub, július 7., 19:00

Orosz Gyuri széttrollkodta a magyar online médiát. Szerintünk unatkozott. Szerencsére még egy
önálló estet is összerakott a lezárások alatt, amiben a jelenlegi lelkivilágát tárja a közönség elé. Az est
címén nem kellett sokat gondolkozni.

Binder Károly koncertje Cziffra György emlékére

Európa Ház, július 7., 19:00

Cziffra György Kőszeg díszpolgára. A zongoravirtuóz születésének 100. évfordulója alkalmából a jelenkor egy improvizatív előadója ad koncertet.

Szabó Dániel népzenei koncert

Benczúr-kert, július 7., 19:30

A koncerten a fiatal népzenész társadalom legkiválóbb előadói működnek közre: Szabó Dániel, Kacsó Hanga Borbála, Paár Julianna, András Orsolya, Nyitrai Tamás, Mihó Attila, Takács Ádám, Bede Péter, Papp Endre, Bognár András. Szabó Dániel: Pázsint - Népzene Székelyföldről és a Felső-Maros mentéről.

MOM Kulturális Központ, július 7., 19:30

A sorozatot záró harmadik esten, július 7-én két Mozart- és egy Beethoven mű – ismét egy nyitány, egy versenymű és egy szimfónia hangzik majd el. Mozart egy kevéssé ismert operája, A színigazgató nyitány csendül fel elsőként, utána az A-dúr zongoraversenyt hallhatják Várjon Dénessel.

Solére, Dárdai Blanka

A38 Hajó (Tetőterasz), július 7., 20:00

Szigeti Zsófi, Solére magyar dalszerző énekes. Az elektronikus space-pop stílusában mozgó énekesnő saját érzelmeit emlékeit örökíti meg dalaiban, izgalmas minimál hangszerelésben. Dárdai Blanka a 2019-es xfaktorba indult el szerencsét próbálni, azóta pedig BRENKA néven írja dalait. Gerendás Danival írt közös száma a Senkié adott neki több figyelmet, és lehetőséget hogy kibontakozzon.

Simon Márton és iamyank est

Esernyős, július 7., 20:00

Simon Márton és iamyank közös estje valami egészen különleges fúzió. Felolvasásnak nem hívhatjuk, hiszen élőzene kíséri, koncert sem lehet, hiszen versek és slam poetry szövegek is elhangzanak. Akkor mi? Gyertek el, és döntsétek el Ti! Delfinek ezúttal nem lesznek.

Pózban és póztalanul - Zenés kultúrtörténeti lóugrás egy részben

Petőfi Irodalmi Múzeum, július 7., 20:00

A múzeum időszaki Székely Aladár-kiállításához kapcsolódó nyáresti program jelenetek, dalok, karcolatok és humoreszkek előadásával, egyúttal pódiumbeszélgetés keretében idézi fel a magyar írók újfajta szerepeit és önreprezentációs lehetőségeit a múlt század első évtizedeiben. Zenés kultúrtörténeti lóugrás, a műtermi pózoktól a kabaré tüntetően fesztelen világáig.

The Budapest Turnarounds

BMC - Opus Jazz Club, július 7., 20:00

A The Budapest Turnarounds 2017-ben trióként mutatkozott be, a jelenlegi space-rock, psycho-jazz, kísérleti instrumentális duófelállást a budapesti klubélet két jól ismert arca, Sütő Márton (gitár) és Szegő Dávid (dob) alkotja. Magaslégköri dallamok, váratlan fordulatok és hirtelen adott reakciók, időt és teret hajlító, poliritmikus ütemek kerülnek bevetésre, hogy a hallgatóság elemelkedhessen a föld gravitációs mezejétől.

Baló Sámuel Trio feat. Kormányos Gergő

Budapest Jazz Club, július 7., 20:30

A Baló Sámuel Trió 2020 tavaszán alakult. Bár mindhárom tagja az Etűd Zeneiskolába járt, kapcsolatuk mégsem itt mélyült el, hanem az egykor a Jazz Showcase-en is bemutatkozott Ég alatti 5 együtteshez köthető. A zongorista később ebben a zenekarban játszott először és érezte meg a közös hangot Richter Ambrussal, ő ajánlotta számára Miskolczi Márkot, s már ezzel a trióval készült diplomakoncertjére.