Felhőtlen szórakozás kutyahere nélkül – Elvált nők klubja

Borzasztó élményben volt része annak, aki látta A csajok bosszúja című filmet. A sokkot nehéz feledni, különösen úgy, hogy e "vígjáték" manapság a tévében is előkerül.

Hogyan tehetnénk hát túl magunkat rajta? Mondjuk úgy, hogy megnézzük ma este az Elvált nők klubját.
Hugh Wilson mozija ugyanis húsz évvel ezelőtt már kihozta a maximumot a szemét férfiakat megleckéztető asszonyok témájából, öncélú gusztustalanságok (lakás közepére pottyantó eb, ciki hasmenéses roham) és zavaró ripacskodás (Nikolaj Coster-Waldau tragikusan elnyújtott kiborulása) nélkül. Diane Keaton, Goldie Hawn és Bette Midler három merőben eltérő, külön-külön is jópofa karaktere hihetően csiszolódott - a bosszúnál nemesebb célokat is érvényesítő - igazságosztó trióvá. 

A színészek önironikusan ábrázolták a különböző helyzetű és habitusú elhagyott feleségeket, akik - A csajok bosszújának nyögvenyelősen induló, majd hirtelen összecsapott leszámolásával szemben  - fokozatosan kivitelezett, kreatív, valódi konfliktusokkal késleltetett akciókat hajtottak végre. (Ennek oka részben az, hogy az Elvált nők klubjában egy helyett három csalfa hímet kellett helyre tenni.) A szívatásokon keresztül a sznobizmust és a hollywoodi gépezetet is élvezhetően figurázták ki, Sarah Jessica Parker pedig élete egyik legjobbját nyújtotta irritáló, butuska szeretőként.

 

Nick Cassavetes 2014-es rendezéséből talán csak a helyenként tényleg mókásan szenvedő Leslie Mann – Diane Keaton öntudatra ébredő „lúzerével” rokon – alakítása és Nicki Minaj feneke emelkedik ki, de utóbbit bármikor meg lehet nézni a Youtube-on is, ráadásul twerkelés közben.  Aki mégis erre, valamint a kutyaherével arcon csapott Cameron Diaz látványára vágyik, az HBO Comedy műsorában keresgéljen!

A többiek pedig kapcsoljanak a Duna Televízióra, hogy aztán még napokig énekelhessék a You Don’t Own Me című slágert, amely az Elvált nők klubja után garantáltan elkísér egy darabig. A kellemes hangulattal együtt. 

Elvált nők klubja, DUNA TELEVÍZIÓ, január 7. csütörtök: 20.35, 8. péntek: 0.30
A csajok bosszúja, HBO COMEDY, január 14. csütörtök, 11.00, 15.10