Folytatódik a Johnny Depp és Amber Heard közti háború

A "feleségverős" ítélet ellenére Depp sikeresen fellebbezett egy másik rágalmazási per kapcsán.

Johnny Depp és Amber Heard válása nem csupán Hollywoodban, hanem úgy általában a leghangosabbak és legrondábbak közül való. Kapcsolatuk gyakorlatilag a kölcsönös bántalmazás jegyében telt el, ami válásuk után is folytatódott, csak már a tárgyalótermekben. Míg azonban Heard úgy tűnt, élte világát, rajongói nyomásra sem dobták ki az Aquaman folytatásának stábjából, Depptől elvették Grindelwald szerepét a Legendás lények-franchise-ban (hivatalosan "kiszállt a folytatásból"), és Hollywood látványosan elhatárolódott tőle.

A válóper eseményeiről szóló cikkeinket lásd a jobb oldali sávban.

A felek közti pereskedés egyik sarokpontja egy, a The Sun című bulvárlapban megjelent 2018-as cikk, amelyben Heard állításaira hívatkozva "feleségverőnek" nevezték Deppet – az írás hatását jelzi, hogy azóta ez afféle eposzi jelzőként ráragadt a jobb napokat látott színészre. Depp ezt határozottan tagadta, és azzal érvelt, hogy felesége csak kitalálta az egészet, hogy besározza, ám a bizonyítékok alapján a bíróság legalább 12 olyan esetet talált, amikor a színész bántalmazta egykori feleségét (ahogy Heard is Deppet, de akkor ezzel nem foglalkoztak). Ezzel lényegében "igaznak találták" a nevezett cikk állításait, így Deppet "feleségverőnek" nyilvánították, aki hiába nyújtott be fellebbezést, azt két bíró is elutasította. 

 

Az egykori házaspár az 58. Grammy-díjátadón, 2016. február 15én
Forrás: CBS Photo Archive/Getty Images

 

A Washington Postban szintén 2018-ban jelent meg egy véleménycikk, amelyben Heard a családon belüli erőszak túléléséről írt, noha Deppet nem nevezte meg. A People magazin által kedden megszerzett bírósági dokumentumokban az olvasható, hogy egy virginiai bíró megadta a jogot Deppnek a rágalmazási per folytatására, egyúttal elutasítva Heard kérését, hogy ejtse az ügyet, miután Depp elvesztette a The Sun ellen indított rágalmazási perét. A színésznő azzal érvelt, hogy az Egyesült Királyságban hozott ítéletnek befolyással kell lennie az amerikai eljárásra, mivel mindkét per középpontjában a színészre mint bántalmazóra vonatkozó állítások állnak.

A Fairfax megyei főbíró, Penney Azcarate azonban elutasította Heard beadványát, mondván, hogy bár a színésznő véleménycikke és a The Sun cikke témájukban hasonlók, azaz a családon belüli erőszakról szólnak,  a bulvárlap és Heard a Washington Postban megjelent írásának kijelentései "természetüknél fogva különböznek".

A hónap elején Depp bírósági engedélyt kapott arra, hogy megtudja, hogy a válási egyezségüknek eleget téve, Heard odaadományozta-e a hét millió dollárt az ACLU-nak (American Civil Liberties Union), illetve a Los Angeles-i Gyermekkórháznak. Mint kiderült, nem. Elaine Bredehoft, a színésznő ügyvédje azt nyilatkozta, hogy "még nem határozták meg a fizetési ütemezést", de Heard egy részét már kifizette, "több mint egymilliót" adott fejenként a két szervezetnek.

Mindig is azt mondta, hogy továbbra  is teljes mértékben szándékában áll a 7 millió dollárt odaadományozni, de ezt még nem tudja megtenni. Majd megteszi, ha képes lesz rá. De mindkettőnek jelentős összeget adott.

(Forrás: Entertainment Weekly)