Foo Fighters: Barack Obama egy rocker

  • ZSÉ / PORT.hu

Dave Grohl, a Foo Fighters énekese meginterjúvolta az amerikai elnököt és erre az egyszerű, szimpatikus következtetésre jutott.

Az interjú a Sonic Highway című tévés dokumentum-sorozathoz készült, mely a Foo Fighters új, a hetekben megjelenő albumának kísérő projektje. Az NME megkérdezte a frontembert, milyen volt meginterjúvolni Barack Obamát. Grohl így nyilatkozott: “Találkoztunk már régebben is néhányszor, és Obama nagyon kúl. Zeneileg pedig igen elkötelezett. Nagyon odavan Stevie Wonderért, a The Beatlesért és imádja a Stonest is. Obama egy rocker és nagyon laza.” Grohl összeállított egy kívánságlistát, hogy kiket szeretett volna még meginterjúvolni, de sajnos nem sikerült neki. A listán szerepel Patti Smith és Carole King is. “Patti Smith számomra egy hős.” - mesél Grohl. - “Carole King pedig egy amerikai ikon. Viszont volt néhány ember, akiket igazából féltem megkeresni. Azt gondoltam 'Váó, beszélek Dylannel, vágod?' de még mindig nem hívtam fel... De úgy okoskodok, hogy ha már egyszer sikerült interjúznom az elnökkel, akkor talán, esetleg sikerül Dylannel is – viszont azt hiszem a kettő közül ő az, akit nehezebb rávenni!

Grohl a Foo Fighters híres, My Hero című dalát Obamának ajánlotta, mikor játszottak a 2012 szeptember hatodikai a DNC-n. A dokumentum-sorozat a BBC csatornákon fog megjelenni még idén novemberben.