Hajmeresztő akciójelenet a Szomszédokban

Egy emberként fojtotta vissza a lélegzetét az ország, amikor az a bábuember elsuhant az ablak mellett, együtt csodálkoztunk az általa kiadott hangon és csóváltuk a fejünket, amikor kiderült, hogy az illető bizony reggel ivott egy sört.

Az 1987-ban indult és 1999 legvégén lezárult, összesen 331. fejezetet megélő Szomszédok a késő szocializmus népnevelő orgánuma volt, majd a korai rendszerváltás együttélési útmutatója lett, a lakótelepi lét kiskátéja. Ezen minőségeiben meglepően szórakoztató és valósághű sorozat volt, természetesen a maga szerethető bumfordiságával, amit mi sem illusztrál jobban, mint a számos mémet ihlető zuhanás jelenet.

 

Karakas Ágnes (Földesi Judit) csinos építészmérnök, becenevén Pszichonyuszi, aki annak idején Mágenheim doktort próbálta becserkészni és öngyilkossággal is próbálkozott, a főnökével szemrevételez egy lakótelepi építkezést és az anyag- és emberhiányról értekeznek, amikor egy test zuhan le/el mellettük. A munkaruhás férfit a földön elterülve látjuk, összegyűlik a tömeg és előkerül Mágenheim is, aki kiszedi a melósból, hogy az bizony ivott reggel, majd elviszik az illetőt.

Az gyönyörű, hogy a zuhanó valami egy pillanatra sem látszik igazi embernek, az általa kiadott hang leginkább mekegésre emlékeztet, és a tizedik emeletről való zuhanást egy nyílt lábtöréssel megússza, majd rögtön bevallja a reggeli sört a doktor úrnak – saját tapasztalatom szerint a melósok inkább fröccsöt vagy felest isznak reggel, de ez kerületenként változhat. Az viszont teljesen életszerű, hogy a művezető azt kiabálja: „A rohadt életbe, hiába ugatom nekik, hogy kössék be magukat!’

Az internet népe imádja a jelenetet, létezik kerek egyórás loop-olt verzió csak a zuhanással, van olyan változat, ahol nagy filmek híres zuhanásait  - Gyűrűk ura, A jedi visszatér, 300, stb. – mash-eli össze a zuhanós bábuval és az idétlen ordítással, amiért valószínűleg egy tényleg becsípett hangtechnikus felelhetett.

Lemaradtál a tévézés következő nagy pillanatáról? Egy hétig visszanézheted a UPC-nél. A posztot a UPC Műsorvisszanéző támogatta.