Halász Judit, tűzoltóautó és időgép is lesz a Gyerek Szigeten

  • PORT.hu / PORT.hu

A hétvégén nyílik meg a Sziget szervezésében a Generali Gyerek Sziget, júniusban minden szombaton és vasárnap a gyerekeké lesz a Hajógyári.

A hétvégén elindul a 15 éves múltra visszatekintő Generali Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten, ahol júniusban minden szombaton és vasárnap többszáz program várja nemcsak a gyerekeket, de az egész családot. Szombaton a Bogár Muzsika zenekar és a Hahó Együttes, valamint Halász Judit és a Makám együttes lép fel, vasárnap táncházzal folytatódik a móka, az Aranyszamár Bábszínház pedig előadja Az erdők könyve című darabot.

9313976.jpg

A Történelmi Játszótér az '50-es évek Magyarországára visz vissza mindenkit: az ’56-os Emlékbizottság támogatásával létrejött helyszínen megcsodálhatóak a régi járművek, szüleink, nagyszüleink kerékpárjai, a No megállj csak! Társasjátékban pedig az egész család beszállhat a játékos múltidézésbe, és élő bábuként haladhatnak a cél, na meg a retró ajándékok felé.

Új színhely A Kalózok Szigete, ahol kalózos akadálypálya, ügyességi játék és a kalózok rettegett hét próbája várja a gyerekeket. A Zuglói Önkéntes Tűzoltóság támogatásával be lehet ülni egy piros tűzoltó autó kormánya mögé is. A Gyerek Paradicsom helyszínén a környezetvédelem, az egészség és a helyes táplálkozás lesz a középpontban. Ha pedig mindez nem lenne elég, továbbra is kalandparkok, sportprogramok, ugrálóvárak, bohóc cirkusz és artista tanoda, kézműves foglalkozások, Kutyaház, Állatsimogató, Baba Játszóház és más programok várják a gyerekeket és a felnőtteket.

Jó hír a szülőknek, hogy a Gyerek Szigetre a belépés ingyenes, a részletes program itt található.