Helló, Lego Batman!

A Lego kaland volt az év egyik legnagyobb meglepetése, és sikere nem csupán a folytatás(oka)t garantálta, hanem egy spin-off filmet is, természetesen Batmannel a főszerepben.

Batman Lego-inkarnációja olyan sikeresnek bizonyult Warner Bros. háza táján, hogy a stúdió bizalmat szavazott a Sötét Lovagnak egy egész saját Lego filmre, a természetesen folytatódó Lego Kaland univerzumán belűl egy ún. spin-off keretében. A nagy lelkesedés oka nyilván az, hogy az év elején bemutatott A Lego kaland elkészítése 60 millió dollárba került, és világszerte összesen 468 millió dollárt hozott, és ez csak a mozis eredmény, jön majd a Bluray és tévés haszon is rendesen. Ami viszont meglepő, hogy a kissé arrogáns és beképzelt, de mindig menő építőkocka Batman karaktere annyira népszerűnek bizonyult, hogy a stúdió inkább előbb gyártatja le ahhoz a külön filmet, még akkor is, ha emiatt a folytatás kerül elcsúsztatásra – ha tetszik tudni követni. A filmet az a Chris McKay rendezi majd, aki A Lego kaland animációs munkálatait felügyelte, a forgatókönyvet pedig Seth Grahame-Smith jegyzi, a bemutatót pedig 2017 elejére tervezik - addig viszont jön még egy Lego film, a Ninjago, 2016 szeptember 23. nyitással.

A Lego Batman amúgy eddig  is roppant népszerű volt: három videójáték készült hozzá és egy, meglepően jó kritikákat kapó, de csak DVD-re készített Lego film, a 2013-as Lego Batman: A film, ahol hősünk Supermannel társult, hogy legyőzze a Lex Luthorral szövetkező Jokert.