Hétfői programajánló

Közeledik nagyon a valódi ünnep, és szinte teljesen betelt már a program-naptár a soknapos rendezvényekkel. De ha ma István a király, ki lesz holnap?!

Szent István Nap 2024

Budapest, augusztus 17-20.

Sokszínű programkavalkád és igazi fesztiválhangulat fogadja mindazokat, akik augusztus 17-e és 20-a között Budapesten ünneplik Magyarország születésnapját. A Szent István Nap rendezvénysorozaton fiatalok és idősek, családok és baráti társaságok, a komoly- vagy a könnyűzene kedvelői, a kézműves foglalkozások, illetve a gasztronómia iránt érdeklődők egyaránt megtalálhatják a számukra kedves elfoglaltságot. A fő attrakció pedig ezúttal is az augusztus 20-i látványos tűzijátékshow lesz.

38. Mesterségek Ünnepe

Budai vár, augusztus 17-20.

Augusztus 17-20. között újra a hagyományos kézműves mesterségek, alkotók és kézműves közösségek kerülnek a figyelem középpontjába a Budai Várban. Idén is találkozhatsz tagszervezetekkel, kézműves mesterekkel, külföldi alkotókkal és iparművészekkel. Keresd meg kedvenc alkotódat, vagy ha most először látogatnál el a fesztiválra, fedezd fel a kulturális forgatag minden szegletét. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy megismerjétek és támogassátok hazai kézműves közösségeiket, és gyönyörködjetek a tradicionális mesterségek szépségében. Ne hagyd ki ezt a különleges élményt!

Magyar Ízek Utcája

Várkert Bazár, augusztus 18-20.

Idén is várnak Titeket a Várkert Rakparton, a Döbrentei tértől egészen a Clark Ádám térig a Magyar Ízek Utcáján augusztus 18-19-20-án! Finomságokkal, koncertekkel, gasztro beszélgetésekkel telik meg a Várkert Bazár környéke, mert augusztus 18-tól 20-ig újra megrendezik hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválját, a Magyar Ízek Utcája rendezvényeit. Ez elsősorban magyar gasztrokulturális kiállítás és vásár, de a Kárpát-medence színes ízvilágát és gasztronómiai kultúráját is igyekszik bemutatni. Itt kóstolhatják meg először Magyarország tortáját, és bemutatják a Szent István-napi kenyeret is.

Csárdafesztivál

Vörösmarty tér, augusztus 18-20.

Idén is szeretettel vár a Csárdafesztivál a Kárpát-medence ízeivel! A Vörösmarty téren mennyei falatokkal és vidám hangulattal készülnek az ország legjobb csárdái! Mire számíts? Az ízletes ételek mellett többek között néptáncbemutatókkal és népzenei fesztiválokkal garantálják a fergeteges élményt!

Divat & Design Fesztivál

Millenáris, augusztus 18-20.

Látogass el a Divat & Design Fesztiválra, ahol egy hangulatos, inspiratív közösségi tér vár rád! Meríts ötleteket és alkoss együtt kortárs magyar divat- és formatervezőkkel, valamint szakmabeliekkel. Légy részese a kreatív és értékteremtő programoknak! A Divat & Design Fesztivál keretein belül kézműves foglalkozásokon, fenntarthatósági programokon, koncerteken és izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt a látogatók a város egyik közkedvelt találkozási pontján, a Millenáris Parkban, ahova kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a szervezők.

Városok sétánya

Alkotmány utca, augusztus 18-20.

Az utcai installációban helyett kapott 348 magyar város zászlója, valamint vármegyéink és történelmi Magyarországunk emléke is. A települések ábécé sorrendben követik egymást, hogy könnyedén megtalálhasd szülővárosodat, lakhelyedet, vagy akár kedvenc nyaralóhelyedet.

Varázsliget

Városliget, augusztus 18-20.

Idén is a Városligetben és a Vajdahunyad váránál leshetsz be a Varázsliget rejtelmeibe! Igazi csodák várnak a kilátogató lurkókra és az örök gyermek felnőttekre. Cirkuszi játszóházzal, báb előadásokkal, kézműves programokkal vár a Varázsliget, valamint fellépnek a Tűzmadarak vásári mutatványosai és gólyalábasai is.

Panorama Classical

Filozófusok kertje, augusztus 18-20.

Képzeld csak el, hogy a Filozófusok kertjében felállított nyitott színpadon élvezheted a zenét, miközben a Budai Vár, a Parlament és a Bazilika panorámája tárul eléd. A reggeltől estig tartó programok során te is megbizonyosodhatsz arról, hogy Magyarország valóban a zene országa. Ráadásul mindezt babzsákokban pihenve, puha pokrócokról teheted, miközben lámpafüzérek meghitt fénye és helyszíni finomságok kényeztetnek.

Szabadrét Fesztivál

Erzsébet tér, augusztus 19-20.

Téged is szívesen lát a Szabadrét Fesztivál, ahol kora délutántól késő estig elektronikus és élőzene, jókedv, napsütés, természetközeli környezet és piknik vár rád!

Road Movie Live

Road Movie Live, augusztus 19-20.

Kedvenc magyar előadóid ingyenes koncertjeivel vár idén is a Road Movie Live a Műegyetem rakparton! Hallgasd meg élőben kedvenc zenészeidet és ünnepeljük együtt Magyarország születésnapját szuper hangulatban!

Magyarország Tortájának és Magyarország Cukormentes Tortájának ünnepélyes felszelése

Várkert Bazár, augusztus 19., 12:00

A Magyar Ízek Utcáján, augusztus 19-20-án megkóstolhatjátok Magyarország Tortáját, a MÁKVIRÁGOT! A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is kiválasztotta Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját. Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrász alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet.
Magyarország Cukormentes Tortáját is megkóstolhatjátok a MIU-n! Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyének idei győztesét a „Zöld Málna” elnevezésű kreációt is megkóstolhatja nagyközönség a Magyarország Tortájával, a „Mákvirággal” együtt a Magyar Ízek Utcáján, augusztus 19-én és 20-án.

Deborah De Luca

Budapest Park, augusztus 19., 17:00

Deborah De Luca 2024-ben Magyarországon csak a Budapest Park színpadán! Az olasz DJ a világ egyik legismertebb lemezlovasává nőtte ki magát, és megjárta már a legnevesebb klubok és fesztiválok színpadait is. Augusztus 19-én négy órás (!) szettel készül, ahol a legforróbb zenéket szállítja majd!

100 Tagú Cigányzenekar - Ünnepi Gálakoncert

Margitszigeti Szabadtéri Színház, augusztus 19., 20:00

A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. A társulat hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát és népdalt is játszanak. A legendás cigányzenekar Budapesten 2024-ben kizárólag nyáron a Margitszigeten, valamint decemberben a Budapest Kongresszusi Központban lép fel teljes létszámban, több mint 100 zenésszel.

Városháza Kertmozi: István, a király

Budapest Városháza, augusztus 19., 21:00

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!
A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt.