Hétfői programajánló

Még mindig karácsony! Ezért, míg a fa alatt bőség uralkodik, a programok soványabbak lettek. Ma ismét a színház a tevékenyek fő megmentője, de azért az esti táncolásra is van némi esély!

A diótörő

Magyar Állami Operaház, december  25., 11:00

Mesebalett két felvonásban. Csajkovszkij A diótörő című balettje évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Az Operaház felújítása idején, 2018 decemberében visszatért az Erkel Színház színpadára, de 2022 novemberétől ismét az Operaház színpadán csodálhatjuk a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő előadást. A klasszikuszenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet 2015-ben, amely most ismét eredeti kiállításban látható. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát, amelyet azóta is teltházzal, nagy sikerrel játszik az együttes.

Pinokkió

Vígszínház, december  25., 15:00

Zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig. Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című meséje nyomán írta Benedek Albert, Keresztes Tamás és Kovács Krisztina. A Pinokkió kalandjai az egyik legtöbb nyelvre lefordított, és legnagyobb példányszámban eladott szépirodalmi mű. Többszáz mozgóképes és színházi feldolgozása létezik, nem is beszélve a képregényekről, diafilmekről és rövidített kiadásokról. Azt is hihetnénk, hogy a világ egyik leghíresebb kisfiújának, pontosabban fabábújának történetét mindenki jól ismeri, de az igazság az, hogy Carlo Collodi 1883-ban megjelent regényét ma már kevesen olvassák. Mindenki a feldolgozásokra támaszkodik, pedig az eredeti mese hihetetlenül szórakoztató, fordulatos, humoros, és néhol persze kicsit ijesztő is. Mai szemmel nézve meglepően bátor és modern, ahogy Collodi végigvezeti Pinokkiót a hajmeresztő kalandokon.

KALAPÁCS x ZORALL Karácsony

Barba Negra, december  25., 19:00

Nincs Karácsony, Zorall nélkül... Ezúttal pedig a Kalapács zenekarral teszik emlékezetessé a Karácsonyi koncertet. Mozogjátok le közösen a bejglit!

MIDNIGHT MASS ✘ KARÁCSONYI FESZTIVÁL AZ INSTANT-FOGAS KOMPLEXUMBAN

Instant-Fogasház, december  25., 22:00
 

Az Instant-Fogas komplexum ajándéka mindenkinek, aki az ünnepek alatt is a nyakába veszi a várost! Várnak, ha már meglátogattad szeretteid és akkor is ha a neked fontos emberektől vagy kénytelen távol tölteni a karácsonyt - Az Instant-Fogas komplexumban meghitten töltheted ezt a három napot! Ingyenes belépés mindhárom éjszaka egészen reggel 6-ig!