Hétfői programkészlet

Múzeum az egész világ, mondta egyszer egy teremőr, amit meghallott egy bizonyos S. Vilmos, és átdolgozta a saját világképére ezt a bölcsességet. Alább kiderül, hogy mindkettőjüknek igaza volt, hiszen ha hétfőn kinézünk a szobából, színházat és múzeumokat láthatunk, a zenét viszont hallani fogjuk. Érdekes. És a többi sem néma csend...

DEMÓ - Digitális Edukációs Múzeumi Órák

május 18. 8:15

Rendhagyó iskolai múzeumi oktatási nap a Mozaik Múzeumtúrával. Május 18-án, a DEMÓ program kapcsán több tucat videós film, applikáció, vetélkedő debütál. Mindenki számára lehetőség van a Mozaik Múzeumtúra közösségi oldalán nyomon követni az esemény napján a digitális órarend szerint az erre az alkalomra készült filmeket, játékokat, vagy regisztrációt követően előzetesen küldjük ki a menetrendet, annak érdekében, hogy a diákok közvetlenül a tanáruktól kaphassák meg az aznapi menetrendet, a már bevált kommunikációs csatornáikon – általában emailen.

 

Könyvbemutató Alan Walker videóüzenetével

május 18. 16:00

Könyvbemutató Alan Walker videóüzenetével. Fejérvári Boldizsárral, a könyv fordítójával Nyáry Krisztián beszélget élőben a Líra Könyv Facebook oldalán 2020. május 18-án 16 órakor.

 

Szent Efrém Férfikar: Emeljük föl szívünket

május 18. 17:00

A Szent Efrém Férfikar műsorára hatványozottan igaz, hogy nem megérteni kell az elhangzó műveket - elég ha hagyjuk, hogy a szívünkre hassanak.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 18. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Ételallergia: a megvonás csupán az egyik út- mutatunk másikat!

május 18. 18:00

Az allergia a szervezet részéről a kívülről bejutó anyag(ok)ra adott túlzott immunválasz. Alapvetően két típusát különböztetjük meg az allergiáknak, a nutritív (táplálkozási) és inhalatív (légúti). Az előadáson megtudhatod, hogy milyen félelmek, érzelmi működések, tudatalatti programok vezetnek el odáig, hogy a szervezet egy túlzott immunválasz formájában bizonyos értelemben leblokkoljon. SegÍtséget kapsz saját allergiád gyökerének megtalálásához és megteheted az első lépést vissza az egészségedhez.

 

Held Online! - Hungarian Folk Singing Class (held in English)

május 18. 18:00

Bozzay Zina továbbra is folytatja angol nyelvű népdalkörét online videó formájában. Angol nyelvű magyar népdalkurzus, hétfőnként 18-20 óra között.

 

Első Magyar Karantén-Színház: Hogyan írjunk Happy Endet? - online

május 18. 19:00

Karanténbemutató zenével és némi fröccsel. Tibor nem szeret eljárni otthonról. Ha mégis, akkor csak Endrével. Kocsma, sör-uni, összeveszni az élet nagy dolgain. Mint például munka, nők, szerelem, nők, házasság, szerelem, szerelem... Tündének céljai vannak. Folyamatosan. Mint ahogy Irénnek is. Munka, pasik, házasság, szerelem, szerelem, boldogság…Közvetítés itt.

 

Most vagy soha! - ONLINE beszélgetések Feldmárral

május 18. 19:00

Havonta egyszer hétfő este 19 órától Feldmár András ONLINE beszélget aktuális vendégével! Ezen az estén Feldmár András és Perintfalvi Rita fognak beszélni a titok lélektanáról, a (szexuális) bántalmazás dinamikájáról, a nemet-mondani-tudás művészetéről, s arról a bátorságról, amiből a gonosszal szembeni ellenállás születik és a bölcsességről, ami a szabadság forrása.

 

30Y: Resti

május 18. 20:00

A felvétel a Kossuth utcai református templomban készült.

A Collegium 1704 és a Collegium Vocale 1704 on-line koncertje

május 18., 20:00

A Collegium 1704 és a Collegium Vocale 1704 elnevezésű vokális és instrumentális műhelyt a cseh karmester, csembalista és kürtös, Václav Luks alapította honfitársaival szövetkezve 1991-ben, miután korábban az Akademie für Alte Musik Berlin kürtszólistájaként szerzett értékes tapasztalatokat.
Itt hallgasd a Prágai Tavaszt!

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

május 18. 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk.

 

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

május 18. 20:30

A 2003-ban Szarajevóban alakult Dubioza Kolektiv messzeföldön híres arról, hogy ahol megjelennek, ott ember lába nem marad mozdulatlan. A bosnyák zenekar a balkáni népzenét vegyíti a legkülönfélébb stílusokkal a hip-hoptól kezdve a punkon át egészen a reggae-ig, mindezt elektronikus zenei elemekkel bolondítva.

 

Online megnyitó - Közös Időnk '89-90

május 18. 21:00

A kiállítást megnyitja: Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója
A megnyitó helyszíne: a Magyar Nemzeti Múzeum facebook-oldala

 

Matt Perriment [UK] Garden Wonder koncert

május 18. 21:00

Hallgassátok Matt Perriment dalait a Garden Wonder facebook oldalán.

 

Spirit Színház: A Direktor kérdez - Perjés János beszélgetőtársa: Rozgonyi Ádám

május 18. 22:30

Perjés János a Spirit Színház alapítója és igazgatója kérdezi A direktor kérdez című műsorában azokat a művészeket, akik segítik a színház munkáját.