Heti premierek - Az élet egy nagy munkahely!

Munkahelyi vígjáték, munkahelyi romcom és munkahelyi felfokozott akciófilm érkezik a héten, és a háború utáni Berlin több arcát is megismerhetjük, és ez az utolsó állítás egyben szóvicc is volt.

Csodapirula  
Életünk java részét – és nem feltétlenül a legjobb részét – munkahelyünkön töltjük, tehát egy munkahelyi vígjáték mindig jól jön, ahol ki lehet osztani az undok főnököt vagy a helyére tenni a nekünk keresztbe tévő kollégát, és ebben a svéd vígjátékban pont ez történik. A szürkécske, 45 éves Johanna egy női magazinnál dolgozik – minden ilyen film női magazinnál játszódik -, egyedül neveli gyerekeit, többnyire képtelen kiállni magáért, és még herpesze is. Az utóbbi miatt kerül egy kísérleti gyógyszer tesztalanyai közé, és a címbéli pirula hamarosan valóban csodát tesz. A célcsoport pontosan olyan, mint a főszereplő, de aki szereti a könnyed skandináv vígjátékokat vagy a női magazinokat, azok is bátran megnézhetik!


Divat a szerelem! 
Ha franciák, akkor vagy szerelem, divat és esetleg egy kis sajt. Sajt nincs, de a divat világában játszódó romantikus vígjátékban az ihletét vesztett divattervező karót nyelt asszisztense és az igazmondó kertész között bimbódzik a szerelem, persze úgy, hogy kezdetben ki nem álhathatják egymást, a nő pedig az állását teszi kockára, mert is egy egy afféle munkahelyi darab. Nagy nevek nincsenek, csak Fanny Ardant, aki a francia filmnek olyan, mint Catherine Deneuve, csak barnában, és egész picit tényleg belepillanthatunk a divat világába, legalábbis a történet elején és végén – míg a középső rész veszekedéssel, félreértéssel és közeledéssel telik. ahogy az lenni szokott.

 

Mission: Impossible - Titkos nemzet  
Tom Cruise ötödszörre mászik fel magas épületekre és más veszélyes helyekre a 60-as évek népszerű tévésorozatának filmesített verziójában, mint Ethan Hunt, a már feloszlatott, mégis remekül funkcionáló Impossible Mission Force ásza. Ő és a brigád – Jeremy Renner, Ving Rhames,  Simon Pegg, stb. – most mintegy tükörképükkel kerülnek szeme, a rejtélyes Szindikátussal, amely hozzájuk hasonlóan magasan képzett különleges ügynököket foglalkoztat, de nem a jó ügy érdekében. A képletet egy csinos brit ügynöknő bonyolítja, és kérdés, meg lehet-e bízni benne. A látvánnyal biztos nem lesz gond, kérdés a menet közben hirtelen átírt történet megállja-e a helyét.

 

Phoenix bár (Phoenix) 
Íme egy történelmi drámába oltott, majd thrillerbe mártott szerelmesfilm, amely a személy- és önazonosság kérdését is alaposan körbejárja. Nelly koncentrációs táborból tér haza, ahol közvetlenül a felszabadulás előtt arcon lőtték, és a helyreállító műtét miatt felismerhetetlenekké váltak a vonásai. A háború által feldúlt Berlinben indul férje keresésére, aki lehet, hogy annak idején elárulta, de nem fedi fel előtte a kilétét, az illető pedig arra kéri, játssza el a feleségét, vagyis önmagát. Christian Petzold a kritikusok által egekbe dicsért filmjében előző munkája, a Barbara két főszereplője, Ronald Zehrfeld és Nina Hoss alkot újra párost - és kerül ismét egymással szembe.