Hétvégi filmparádé: Gladiátor, Terminál, Star Wars

Nem arra van a tévé, hogy a csipkés abroszt megtartsa, ugye?! És mivel hétvégén lehűlés várható, így jobb családostól bevackolni a nappaliba és nézni valami jót.

Pénteki izmozás
“Egy meggyilkolt asszony férje. Egy meggyilkolt gyermek apja.” Hallottuk már, sőt, a héten akár már láthattuk is valamelyik adón, mert ennek az Oscar-díjas filmnek a sugárzási jogait csak a sport és a gyerek csatornák nem vették meg kábé, de nem baj, hisz ez egy tényleg remek kis mozi. Sőt! Ridley Scott 2000-ben készült filmje még 15 év elteltével is keményen állja a sarat az agyatlan kasszasikerekkel szemben. Péntek este nem érdemes lutrira belemenni az éjszakába és vakon váltogatni a csatornák között, hogy majd csak lesz valami új, ami lehet, hogy jó. A Viasat 6-ot kell este 10-re fixre belőne és semmi gond nem lesz. Maximus ott lesz.
Gladiátor, Viasat 6, 22:00

Számkivetett szombat
Tom Hanks megint nem találja a helyét. A számkivetett után egy újabb ember bőrébe bújva keresi a megoldásokat egy repülőtér termináljában. És itt bizony kemény érzelmi hullámvasútra van felültetve a néző. Van egy kis szerelem, egy kis humor, egy megható történet is, azaz a százas zsepi jobb, ha előre be van készítve a nasi mellé. Tény, hogy nem olyan megható, mint az Armageddon vége, amikor Bruce Willis ottmarad meghalni Ben Affleck helyett, de azért meg lehet könnyezni ezt is, na.
Terminál, Fem3, 21:00

A sci-fi
A Csillagok háborúját nem kell bemutatni senkinek, mindenki tudja miről van szó. A kultúrsznobságtól, a sci-fi fanatizmustól, de legfőképp a Star Wars majmolástól eltekintve, szóval puszta filmként kezelve is ez egy KÖTELEZŐ DARAB. Most karácsonykor érkezik az új trilógia első része, tehát nem árt feleleveníteni az élményeket, hogy ne a moziban kelljen a mellettünk ülő idegeire menve kérdezgetni, hogy akkor most ki is Luke apja, kinek köszönhetően billent helyre az erő egyensúlya, Indiana Jones mit keres az űrben és hasonlók. Most kell jókor jó csatornára kapcsolni! 
Star Wars IV. - Csillagok háborúja, AXN, 21:00