Hétvégi ingyenmozi: Jézus a kereszten, kivégzés és szombati bulika Sebestyén Balázzsal

Olyan hétvégénk lesz, ami plusz egy napig tart. Össze is szedtük, hogy mit érdemes nézni a tévében, ha már elég volt a tormás, főtt tojásos sonkából.

Jézus a kereszten
A Mel Gibson rendezte Passiót végre alkalomhoz illő időben adja egy tévét. És ez abszolút a Duna érdeme, hisz ez a péntek az a péntek, amikor az újszövetség szerint Jézust keresztre feszítették, meghalt értünk és eltemették. A vallási és egyéb balhéiról elhíresült színész/rendező abszolút élethűn ábrázolta Isten fiának szenvedéstörténetét. Katolikusoknak és pogányoknak egyaránt ajánlott, bár erős idegzetre és gyomorra azért szükség van az egyes jelenetek befogadásához.
A Passió, Duna, péntek, 22:20.

Düh kontra szombat esti átjövetel
Nehéz választani a két legnagyobb kereskedelmi csatorna szombat esti kínálata közül, így a választás terhét arra bíznánk, akinél a távirányító van. Szóval lesz egyszer egy tök új évad Gyertek át szombat este!, aminek szombaton este 21:30-kor esedékes a premierje. Ugyanaz lesz, mint eddig. Feltehetőleg a vendégeken se variáltak túl sokat, a feladatok se lesznek sokkal cifrábbak, de akeinek eddig bejött Sebestyén Balázs vicces és teljesen laza játékos show-ja, annak most sem érdemes kihagynia az új részt. 

Aki valami teljesen más szórakozásra vágyik, az meg a TV2-n találhatja meg a neki való programot, ugyanis 21:05-kor kezdik vetíteni a Harag című filmet. 1945-ben járunk, pár hét múlva vége a második világháborúnak - ezt senki sem tudja - de Brad Pittnek és csapatának van egy küldetése és egy tankja. Igen, nagyjából ki lehet találni, hogy hova fut ki a történet, de még így sem annyira sablonos és önimádóan patrióta szellemiségben készült a film, hogy ez is csak egy hollywoodi tucatfilm lenne. Nem egy Saul fia, de itt is vannak emberi sorsok és drámák bőven.

Tom Hanks kivégez egy hegyomlást
Kis misztikummal megfűszerezett drámára vágyik? Mázli, hogy Stephen King: Halálsoron című alkotását adja a Viasat6 vasárnap este 21:00-kor. Akárhányszor nézi az ember, mindig ugyanolyan megrázó és ugyanolyan jó. Egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Egy hegyomlás alkatú fickót gyilkosság vádjával villamosszék általi halálra ítélnak, de amíg a kivégzésre vár, addig a halálsoron kiderül, hogy ő nem is egy szadista állat, sőt, különleges képessége is akad, amit egy jó ügy érdekében használ is, így a szívtelennek hitt fegyőrök könnyek közepette kénytelenek kivégezni.