Hihetetlenül látványos az idei Star Wars-film újabb előzetese

Végre Darth Vaderből és Mads Mikkelsen karakteréből is többet mutatott a Disney.

Kijött a második előzetes az idei év legjobban várt blockbusteréhez, a karácsony előtt mozikba került Zsivány Egyeshez. Ebben ráadásul végre Darth Vader is teljes életnagyságban felbukkan (az előző trailer végén csak a sisakja látszódott):

rogue-one-star-wars.jpg

Ráadásul most már Mads Mikkelsen is megmutathatta magát, aki az 1977-es Star Wars előtt játszódó történetben Galen Ersót alakítja, és ő tervezi meg a Halálcsillag prototípusát, egyfajta birodalmi Manhattan-terv keretében. Igaz, Lucas előzménytrilógiájában még úgy volt, hogy a bolygópusztító szuperfegyvert a geonosisi rovarszerű tudósok fejlesztették ki, és adták át a terveit Dooku grófnak, aki odaadta azokat a Császárnak. Aki eredetileg Tarkint bízta meg az építkezéssel, a mostani filmben mégis "Krennic igazgató" tetszeleg a harcállomás atyjának szerepében, szóval van egy kis zavar az Erőben, illetve a kontinuitásban.

Ami viszont biztos: a Halálcsillag tervrajzát Felicity Jones karaktere, a tervező lánya, Jyn Erso lopja el a Felkelőknek (ez sem rímel teljesen a régi kánonnal, mert ott a Dark Forces videojáték főhőse, Kyle Katarn szerezte meg a terveket), és fontos szerepet kap Cassian Andor kapitány (Diego Luna), egy Chirrut Imwe nevű, vak harcos szerzetes (Donnie Yen), egy Baze Malbus nevű, nagydarab harcművész (Jiang Wen), egy átprogramozott birodalmi harci droid (Alan Tudyk) és egy Bodhi Rook nevű lázadó pilóta, akit az Aznap éjjel című HBO sorozatból ismert Riz Ahmed alakít.

rogue-one-poster-700x1037.jpg

A filmhez kijött a fenti, vadonatúj plakát is, aminek a felső része nagyon menő, az alsó, strandfövenyes idillen és a térdig vízben sétáló rohamosztagosokon viszont még mindig vinnyogva röhögök! Premier: 2016. december 15. (via Movieweb)