Hogyan lett pár év alatt a világ viccéből zseniális színész?

Matthew McConaughey pár éve még az unalmas szépfiú volt a romkomokból, aki mindig indokolatlanul félpucérra vetkőzött, most mindenki kedvenc Oscar-díjas drámai színésze. Mi történt?

A színészt 2009-ig bezárólag szinte mindenki a nagyon gyenge, de a kasszáknál szépen termelő romantikus komédiák unalmas és tehetségtelen poszterfiújaként ismerte, aki legtöbbször Kate Hudson párja volt. Sokáig próbáltak belőle A-listás sztárt faragni, de az amerikai közönség nem igazán tudta őt hova tenni olyan szerepben, amiben nem kellett napsütéses helyszínen félmeztelenre vetkőznie fél óránként, így beleragadt az ugyanolyan filmekbe, hisz azok jelentették a stúdióknak a biztos sikert. Aztán már azok se voltak olyan biztos sikerek, a Bolondok aranyát annyira a közönség sem kedvelte, a Hullámok ördöge már hatalmasat bukott, de a Excsajok szelleme fogadtatása is elmaradt a várttól. Aztán eltűnt két évre, majd sokkal jobban tért vissza, mint valaha.

Kezdődött Az igazság ára, ahol még meg kellett győzni mindenkit, hogy nyugodtan nézze meg, jó lesz benne. Ezt követte egy kisebb mellékszerep a Börnie az eszelős temetősben, ahol szintén dicsérték az alakítást, de az igazán nagy váltás a Gyilkos Joe volt, ahol egy pszichopata bérgyilkost játszott. Az volt a film, ami teljesen átformálta azt a képet, ami a nézőkben élt McConaughey-ről, legendás csirkecsontos jelenetét aki látta, soha nem felejti. Ezt további fesztiválkedvenc filmek követték, mint a Mud, Az újságos fiú, a Magic Mike mellékszerepében pedig a nagyobb közönség is elfogadta. Aztán jött 2013, az HBO nagy dobása, A törvény nevében, ami után azonnal mindenki a szívébe zárta, olyannyira, hogy a Mielőtt meghaltamért Oscart is nyert, amiben sokat segített a folyamatos jó sajtó, amit a sorozat biztosított neki. Végül Christopher Nolan sci-fijének, a Csillagok közöttnek a főszerepét is megcsípte, ami végleg bebiztosította őt az A-listás színészek képzeletbeli listáján.

Na de mégis mi történhetett abban a két évben? Ha a színészt kérdezik, semmi, csak megszületett a gyereke, akivel szeretett volna otthon lenni. Az elemzőknek már jobb válasza van: végre lett egyénisége. A színész ugyanis Texas-i, ahhoz tartozó akcentussal, amiket korábbi szerepeiben próbált elfedni, a 2009-es nagy visszatérése után viszont folyamatosan déli figurákat kellett eljátszania, így használhatta a nagyon karakteres déli akcentusát. Ez pedig korábban sosem látott karizmát biztosított neki. Addig ugyanis olyan volt, mint egy boxoló, aki csak az egyik kezét használhatja. Így viszont mindenki megtudhatta, ki is valójában az a Matthew McConaughey.

Az igazság ára: RTL KLUB, Szombat (Április 23.) 22:45