Hugh Grant miatt szólt a Benny Hill Show zenéje Boris Johnson lemondásakor

A műsor tudósítója rezzenéstelen arccal beszélt a helyzetről. 

Július 7-én, tegnap, Boris Johnson bejelentette, hogy lemond miniszterelnöki tisztségéről, miután a vezetése elleni tiltakozásul lemondások özöne indult ellene. Addig marad a hatalomban, amíg meg nem nevezik az utódját, ami várhatóan az októberi konzervatív pártkonferenciáig megtörténik.

A Sky News délelőtt fél 12 körül sugárzott adásában, ami aztán hamarosan vírusként terjedt a közösségi médiában, a háttérből a Yakety Sax című számot, vagy ahogy mindenki ismeri, a Benny Hill-zenét lehetett hallani, miközben a műsor tudósítója rezzenéstelen arccal beszélt a helyzetről. 

Steve Bray, Brexit- és Johnson-ellenes aktivista bömböltette a zenét a Westminster-palota mellett. Mint elmondta, akcióját Hugh Grant neki címzett tweetje ihlette:

Örülök, hogy visszakaptad a hangszóróidat. Van kéznél egy kis Benny Hill-zenéd?

 

Bray az elmúlt években a Brexit és a konzervatív kormány ellen a hírműsorokban ismételten kifejtett tiltakozásai miatt szerzett magának követőket. 2022 júniusában nyilvánosságra hozta, hogy a rendőrség elkobozta az erősítőit, és helyette úgy döntött, hogy politikai témájú dalszövegeket tartalmazó híres dalokat ad elő.

Július 6-án a Good Morning Britain élő adásában hallható volt, ahogy megzavarta Susanna Reid és Ed Balls műsorvezetőket a Bay City Rollers Bye Bye Baby című dalának előadásával, amelynek szövegét "bye bye Boris"-ra változtatta. Reid akkor így kommentálta:

Gondolom, ha már nem szabad kiabálni, más módon is hallathatja a hangját.

(Forrás: Independent)