Így menekült Angelina Jolie az óvóhelyre Ukrajnában

Megszólaltak a légvédelmi szirénák

A hollywoodi színésznő éppen egy menekültszállót látogatott meg az ukrajnai Lvivben, amikor megszólaltak a légvédelmi szirénák. Jolie és a kísérete villámléptekben hagyta el a helyszínt, majd beszálltak egy autóba, és biztonságos helyre távoztak. A két hónapja kitört háború során Ukrajna legnyugatibb városa, Lviv sokáig biztonságos helynek számított, de az elmúlt hetekben már itt is csapódtak be orosz bombák.

Jolie a szirénák megszólalása előtt menekültekkel, helyi segítőkkel, pszichiáterekkel és olyan gyerekekkel beszélgetett, akik a Kramatorszk vasútállomása elleni rakétatámadásban megsérültek.

Nagyon meghatották őt a gyerekek történetei, az egyik kislány még az álmairól is mesélt neki”

- írta közösségi oldalán Lviv térségének kormányzója, Makszim Kozickij, aki azt is elárulta, hogy Jolie bentlakásos iskolákban is járt, ahol beszélgetett a diákokkal.

A színésznő, aki már februárban felszólalt a menekültek és a kitelepítettek védelméért és alapvető emberi jogaiért a közösségi oldalán, nem ma kezdte a karitatív munkát.  Eddig körülbelül negyven válságövezetbe látogatott el, ahonnan három kisgyereket is örökbefogadott.  Múlt hónapban a polgárháború sújtotta Jemenben járt, ahol helyi családokat és menekülteket látogatott meg.

Noha Jolie az ENSZ menekültügyi ügynökségének különmegbízottja, a szervezet főbizottságának kommunikációs vezetője szerint nem ebbéli minőségében, hanem magánemberként utazott Lvivbe.  

Készült egy videó is arról, hogy besétál egy helyi kávézóba.

Via: Independent