Így reagált Johnny Depp és Amber Heard az ítéletre

Johnny Depp megnyerte az exfelesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási pert. Természetesen mindkét fél reagált az eseményekre.

Tegnap kihirdették az ítéletet a rágalmazási perben (ebben a cikkünkben élőben követtük az eseményeket), amit Johnny Depp indított volt felesége, Amber Heard ellen. A hat héten keresztül zajló tárgyalást élőben közvetítették, sokan afféle napi sorozatként nézték, amelynek tegnapi fináléjában (nagyobb nézettsége volt, mint a Better Call Saul évadközepi fináléjának, 3 millió ember) kihirdették az ítéletet: Depp nyert. A színész 15 millió dolláros kártérítésre jogosult, de mivel Heard egyik ellenkeresetét elfogadta az esküdtszék, Deppnek is kell fizetnie kétmilliót.

Ám ami a történtek tekintetében a legfontosabb: az esküdtek a tanúvallomások sokasága után megállapították, hogy Depp nem követett el erőszakot Heard ellen. 

Az ítélet kihirdetésén a színész nem tudott jelen lenni, ugyanis "egy tárgyalás előtt vállalt munka miatt" épp Londonban tartózkodik, ahol kedden még örömzenélt is egyet Jeff Beck koncertjén.  A híreket követően Sam Fender Insta story-ban tett közzé egy fotót, amelyen Depp boldogan és megkönnyebbülten sörözget a cimborákkal.

Forrás: Sam Fender/Instagram

 

A színész egyébként Instagramon, nyilatkozatban reagált a számára kedvező ítéletre. Depp ezt írta:

 

Hat évvel ezelőtt örökre megváltozott az életem, a gyerekeim élete, a hozzám legközelebb állók élete, és azoknak az embereknek az élete is, akik sok-sok éven át támogattak és hittek bennem.

Mindez egy szempillantás alatt.

A médián keresztül hamis, nagyon súlyos és büntetőjogi vádakkal illettek, ami a gyűlöletkeltő tartalmak végtelen áradatát váltotta ki, noha soha nem emeltek vádat ellenem. Ez már kétszer is bejárta a világot egy nanoszekundumon belül, és szeizmikus hatással volt az életemre és a karrieremre.

És hat évvel később az esküdtszék visszaadta az életemet. Igazán meg vagyok hatódva.

A döntésemet, hogy folytassam ezt az ügyet, jól tudva, hogy milyen kemény jogi akadályokkal kell szembenéznem, és hogy az életemet elkerülhetetlenül kiteregetem a világ nyilvánossága előtt, csak hosszas gondolkodás után hoztam meg.

A kezdetektől fogva az volt a célom ezzel az üggyel, hogy feltárjam az igazságot, függetlenül az eredménytől. Az igazság kimondásával tartoztam a gyerekeimnek és mindazoknak, akik kitartóan támogattak engem. Megnyugvást érzek abban a tudatban, hogy ezt végre sikerült elérnem.

Lenyűgözött és lenyűgözött a szeretet, a hatalmas támogatás és kedvesség, amely a világ minden tájáról érkezett. Remélem, hogy az igazság kimondására irányuló törekvésem segített másoknak, férfiaknak vagy nőknek, akik az én helyzetemben találták magukat, és hogy az őket támogatók soha nem adják fel. Azt is remélem, hogy a bíróságokon és a médiában is visszatér az ártatlanság vélelme, amíg a bűnösségét be nem bizonyítják.

Méltányolom a bíró, az esküdtek, a bírósági személyzet és az ott dolgozó seriffek nemes munkáját, akik saját idejüket feláldozva jutottak el idáig, valamint a szorgalmas és rendíthetetlen jogi csapatomnak, akik rendkívüli munkát végeztek, hogy segítsenek nekem az igazságot megosztani.

A legjobb még hátravan, és végre egy új fejezet kezdődött.

Veritas numquam perit.
Az igazság soha nem vész el."

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Johnny Depp (@johnnydepp) által megosztott bejegyzés

 

Természetesen Heard is megosztotta az ítélet kihirdetése utáni érzéseit:

A csalódottság, amit ma érzek, szavakkal kifejezhetetlen. Összetört a szívem, hogy a bizonyítékok hegye még mindig nem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak a volt férjem túlságosan nagy hatalmával és befolyásával.

Még csalódottabb vagyok amiatt, amit ez az ítélet más nők számára jelent. Ez egy visszaesés. Visszaállítja az idő kerekét egy olyan időbe, amikor egy nőt, aki felemelte a szavát és beszélt, nyilvánosan megszégyeníthettek és megalázhattak. Visszaveti, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni.

Úgy vélem, Johnny ügyvédeinek sikerült elérniük, hogy az esküdtszék figyelmen kívül hagyja a szólásszabadság kulcsfontosságú kérdését, és figyelmen kívül hagyja azokat a bizonyítékokat, amelyek annyira meggyőzőek voltak, hogy nyertünk az Egyesült Királyságban.

Szomorú vagyok, hogy elvesztettem ezt az ügyet. De még szomorúbb vagyok, hogy úgy tűnik, elvesztettem egy olyan jogot, amelyről azt hittem, hogy amerikaiként megillet – hogy szabadon és nyíltan beszéljek."

Amber Heard távozik a bíróságról 2022. június 1-én, Virginiában; Fotó: Win McNamee/Getty Images

 

Ami bizonyos: az ítélet mindkét fél karrierjében gyökeres változást hoz, és ha nem is a tárgyalóteremben, de Heard részéről mindenképp lesz még folytatása az ügynek.

 

(Forrás: Variety és Variety)

 

Aki felelevenítené az egykori házaspár csatározásának krónikáját, ajánljuk korábbi cikkeinket, amiket itt listáztunk, illetve az azokat követő eseményekről írtakat  itt és itt és itt