Íme a legjobb karácsonyi programok!

A szeretet ünnepén összegyűjtöttünk jó néhány olyan eseményt, amely tematikájában vagy dátumában az ünnephez kapcsolódik. Az ajánló leginkább a gyerekeknek szól, de este színházi előadásokkal és koncertekkel is lazíthatunk az ünnepi vacsora után.

Győri Balett: Kippkopp karácsonya

Online, december 24., 8h

A Kippkopp karácsonya előadás a TáncTánci baba-táncszínházi program keretében jött létre, online elérhető december 24. és 26. között.

Álomutazó - mesemusical

Online, december 24., 9h, 14h

Az Álomutazó mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik.  A videó a 2017 karácsonyán a BOK csarnokban bemutatott előadás felvétele.

A Játékkészítő - pop-show-musical

Online, december 24., 9h, 14h

A Játékkészítő pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét. A videó a 2015 karácsonyán a SYMA csarnokban bemutatott előadás felvétele.

Fővárosi Nagycirkusz: Tündértánc - Nővarázs (felvételről)

Online, 2021. január 3., 13h-ig, bármikor elérhető

Különös, a klasszikus cirkusz határait kitágító, egyedi hangulatú előadás a Tündértánc – Nővarázs. Hogyan lehet közös pontokat találni a cirkusz- és a képzőművészet között? Mi a közös egy festményben és egy cirkuszi számban? Tud-e annyira maradandó lenni egy cirkuszi szám felejthetetlen pillanata, mint egy márványszobor? Le tud-e lépni a festővászonról egy alak, hogy aztán a manézsban életre keljen?

Kaposvári Roxínház: Holle anyó

Online, december 24., 10h

A Holle anyó az egyik legismertebb Grimm mese. Belinszki Zoltán, Gulyás Levente és Varga Viktor álmodta színpadra a mai kor elvárásainak megfelelően, ezt dolgozta fel a Roxínház a 2019/20-as évadban.

Nefelejcs Bábszínház: Télapó és ezüstmackó

Online, december 24., 10h

Zenés bábelőadás Marék Veronika meséje alapján. Marci elindul egy hosszú, kalandos útra, hogy ajándékot hozzon Télapótól, a hóemberek városából kishúgának, Jutkának.

Fabula Bábszínház: Mazsola

Online, december 24., 10h

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott és nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.

Nefelejcs Bábszínház: A süni és a kislány

Online, december 24., 10h

Szúrós, mogorva, undok – mindenki ezt gondolja a süniről, míg egy szép téli napon egy szánkózós kislány rátalál búvóhelyére. Attól a naptól kezdve már nem tud nyugodt téli álmot álmodni a kis sündisznó… Mese arról, hogy csak az ismer bennünket, aki nem csak kívülről lát, hanem belülről is. Legalább egy kicsit.

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban

Online, december 24., 10h

Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…

Méhes Csaba és a Brass in the Five: A Rézerdő lakói // TRIP WebSzínház

Online, december 24., 11h

A rézerdő közepén találkozik hat manó. Zenélnek, énekelnek, táncolnak, mókáznak, kirándulnak, kertészkedenek, egy szóval: élik az erdei manók vidám életét. Közben megszelídítenek egy medvét, és nem maradhat el a csiga-teknős derbi sem. Az előadás első sorban az óvodás és a kisiskolás korúakat célozza meg - de eddig eltalált mindenkit.

Budaörsi Latinovits Színház: A négyszögletű kerek erdő

Online, december 24., 11h

A gyerekkönyveket általában felnőttek írják. Egyrészt jól van ez így: ha gyerekek írnák, tele lennének mindenféle képtelenséggel, nem győznénk kapkodni a fejünket, ahogy olvassuk őket, ráadásul alighanem a helyesírás is okozna némi sopánkodnivalót, nem is beszélve – ó, borzalom! – a külalakról. Arról pedig, hogy mit mívelnének a büdös kölkei minden gyerekkönyvek legfontosabbik részével, a tanulsággal, jobb nem is beszélni. Az előadás megtekintéséhez katt ide. 

Eagling – Solymosi / Csajkovszkij: A diótörő

Online, december 24., 15h

Az idei év számos törölt előadása közül talán egy sem hiányzik annyira a közönségnek, mint az adventi időszak elmaradhatatlan mesebalettje, A diótörő. 2020. december 24-én ezért az OperaLive-sorozat különkiadásában a teljes előadás felvételét közvetítik ingyenesen 15:00 órától december 25. éjfélig az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

Betlehemezés a Kákics zenekarral Gárdonyi Géza szülőházába

Online, december 24., 16h

Agárdpusztán, Gárdonyi Géza szülőházában a betlehemezés hagyományát eleveníti fel Szenteste a Kákics zenekar.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, december 24., 17h

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Budapest Bár - Karácsonyi koncert

Online, december 24., 19h

A Budapest Bár idei karácsonyi koncertjén főleg az Ünnep és a Ha megtehetnéd című lemezek dalai szerepelnek. Az előadást Keresztes Tamás Jászai díjas színész rendezi, öt zenész és tíz énekes részvételével. A Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Tóth Vera, Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Ferenczi György és Szűcs Krisztián.

Spirit Színház: Müller Péter - Szeretetkönyv

Online, december 24., 19h

Színház arról, amire mindannyian szomjazunk. Az előadás nem pusztán őszinte önvallomás, gazdag tanítás, de társkeresés is: a néző szeretetét keresi és segít szeretni.

Dúlfalvy Éva (hegedű) Oravecz György (zongora) karácsonyi koncertje

Online, december 24., 19h

Fogadjátok sok szeretettel Dúlfalvy Éva hegedűművész és Oravecz György zongoraművész már hagyománynak számító karácsonyi koncertjét a szigetmonostori katolikus templomból!
Az online közvetítést 2020. december 24-én 19.00 órai kezdettel tekinthetitek meg  a Szigetmonostor Faluház facebook oldalán keresztül.

Szekeres Adrien karácsonyi szimfonikus koncert

Online, december 24., 20h

Szekeres Adrienn és a MÁV Szimfonikus zenekar karácsonyi koncertjét ingyen követheted a facebookon és Adrien Youtube-csatornáján.