Jó csaj a vászonról - Jennifer Aniston

  • Bruti / PORT.hu

Ha szemrevaló nőket keresünk Hollywoodban, akkor bizony a legjobb helyen járunk, de vannak olyan hölgyek, akik még ebből a tömegből is kiemelkednek. Persze ehhez (a viszonylag felületes sztáriparban is) több kell a szépségnél. Mindjárt ott van pl. a tehetség. A HBO újra műsorára tűzi a Derült égből Polly-t, ennek apropóján tekintjük át a gyönyörű színésznő pályáját.

Jennifer Aniston a 46 évével már túl van fiatalkora legszebb évein, de mégis mindenki bombázóként tekint rá. Elképesztő külsejével, állandó mosolyával, humorával, a legkeresettebb színésznők közé tartozik, bár az is igaz, hogy a komoly, drámai szerepek csak ritkán találják meg.

Hogy színész lett, az valószínűleg nem érte meglepetésként a családot, hiszen a görög származású édesapja és a New York-i édesanyja is ezt a mesterséget választotta, keresztapja pedig a híres Kojaket alakító Telly Savalas volt.

Filmes pályája viszonylag későn kezdődött, 21 évesen egy tévéfilmben kapott főszerepet, majd néhány sorozat következett, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. De a befutáshoz nem kellett évtizedekig gürcölnie, ahhoz valószínűleg túl szép volt. ’94-ben elment a Jóbarátok meghallgatására, és bár eredetileg Monica Geller szerepére jelentkezett, de az alkotók szerint egy másik főszereplő egyéniségét jobban tükrözte, így Rachel szerepét kapta meg. A többi már történelem, a sorozat fantasztikus siker lett, tíz évad készült belőle. Bár minden szereplő óriási népszerűségnek örvendett, valamiért Aniston volt közöttük az egyetlen, aki azóta is „A” listás hollywoodi sztárként tengeti hétköznapjait. Frizuráját tömegek utánozták, egy halom díjra jelölték, és a Jóbarátok utolsó két évadjáért, epizódonként egymillió dollárt kapott, amivel egyébként bekerültek a Guinnes Rekordok Könyvébe. Ilyen gázsit egyébként csak egy sorozat, az Agymenők néhány színésze tudott kialkudni 2014-ben.

Már a Jóbarátok közben megtalálták a filmszerepek, amik jellemzően romkomok voltak. A nagysikerű Hivatali patkányok és a Rocksztár után még két remek vígjáték következett, A Minden6ó és a Derült égből Polly, olyan sztárokkal, mint Jim Carrey és Ben Stiller. Ezek után egy komolyabb hangvételű filmmel a Kisiklottakkal bizonyította, hogy a drámai szerepek sem állnak távol tőle, de sajnos az ég, no meg Hollywood nem akarta kiengedni a skatulyából, így évenként érkeztek az újabb vígjátékok. Persze ez nem feltétlen baj, amíg olyan sikerekben láthatjuk, mint a Förtelmes főnökök, vagy a Családi üzelmek, de azért kíváncsiak lennénk rá, hogy mire lenne képes a komfortzónáján kívül.

Az utóbbi években Aniston magánélete is rendeződni látszik. Tíz évvel a Brad Pittől való válása, és jó néhány kapcsolat után, újra megtalálta élete párját, a színész, rendező és forgatókönyvírót, Justin Theroux-t. Az esküvőjük idén augusztusban, a férfi 44. születésnapján volt, mi pedig innen kívánunk nekik sok boldogságot!

A PORT.hu ajánlja:
Derült égből Polly, HBO: vasárnap (november 22.), 12:55, HBO COMEDY: vasárnap, november 29., 11:05,  17:15