Joaquin Phoenix lesz Doctor Strange?

A képregényhősök korát éljük! Ahogy azt az eddig teljesen ismeretlen A galaxis őrzői hatalmas sikere is bizonyítja, szinte minden képregény arannyá válik, ha elég pénzt és megfelelő sztárokat kap a megfelelő rendező a megfilmesítéshez.

A filmbizniszbe nemrég belevágó Marvel kiadó, a legtöbb szuperhős szellemi tulajdonosa mindig is odafigyelt rá, hogy rajzolt hősei a megfelelő kezekbe kerüljenek, és még számos, eddig fel nem használt karakterrel gazdálkodhatnak, és pontos üzleti terv alapján haladnak előre. A következő projektjük az Ant-Man, ami a jövő év júliusára készül el, ezt követi 2016 májusában a harmadik Amerika kapitány rész, és ezután mutatkozik be Doctor Strange.

Doktor Stephen Vincent Strange, vagyis Doctor Strange 1963-ban debütált a Marvel univerzumban, mint egykori idegsebész, aki a Föld legfőbb okkult védelmezője, és afféle fővarázsló, aki már szerepelt videójátékban, animációs sorozatban és tévéfilmben, de a vásznon még soha. A Marvelnél most gondoltak egyet, leporolták a karaktert, és leszerződtették hozzá Scott Derricksont, akinek nemrég mutatták be idehaza Távozz tőlem, Sátán című trhillerét, és aki amúgy is okkult specialistaként ismert, sőt, a premier dátumát is kihirdették, ami 2016 július 8. Már csak a főszereplő hiányzik, és belső források szerint Joaquin Phoenix „már csak pár méterre van” attól, hogy aláírja a szerződést.

A színész neve már egy hónapja is felmerült, az azóta eltelt hosszú időre magyarázat lehet, hogy a Marvel szereti hosszabb időre elkötelezni sztárjait - Samuel L. Jackson például 9 filmre írt nekik alá, Chris Evans pedig „csak” hatra. Csakhogy Phoenix inkább művészfilmes és hajlamos hirtelen döntésekre, így biztosan nem könnyű rávenni, hogy elkötelezze magát egy nagyobb franchise mellett, de a képregény-feldolgozások azért nem állnak olyan messze tőle. Ő maga nyilatkozta ugyanis, hogy fontolgatta Lex Luthor szerepének elvállalását a rivális DC Comics felkérésére a Batman v Superman: Dawn of Justice-ben, amire végül nemet mondott. Azt szerepet végül Jesse Eisenberg kapta, Phoenix pedig a közeljövőben egy Paul Thomas Anderson filmben, az Inherent Vice-ban tűnik fel, majd Woody Allennel fog dolgozni.