Jógaőrület - Yoga Hosers előzetes

Mit tehet két nem túl okos tinilány, ha az esti műszak alatt apró náci kolbászemberkék árasztják el a kisboltot? Előveszik minden jógatudásukat és harcba szállnak, hiszen nem mások ők, mint Johnny Depp és Kevin Smith csemetéi.

Volt idő, amikor istenadta tehetségnek tartották Hollywoodban Kevin Smitht, mindenféle nagy terveik voltak vele, szuperhősös képregényfeldolgozás, egyebek. Aztán kiderült, hogy csak egy pufók pasasról van szó, aki fordítva hordja a baseball sapkát és aki csakis egy dologhoz ért: a furcsa, alacsony költségvetésű vígjátékokhoz.

Most pedig visszatért arra a terepre, ami még 1994-ben a Shop-stoppal ismetté tette, a lepukkant éjjel-nappali kisboltba, és a pult mögött saját 16 éves lánya, Harley Quinn Smith áll, mellette pedig régi barátja, Johnny Depp csemetéje, Lily-Rose Depp, akik egy különös éjszakán egy seregnyi náci kolbásszal szállnak szembe. Igen, náci kolbásszal!

A két Colleen nevű lányt, akik iskola mellett/után egy kisboltban dolgoznak, semmi más nem érdekli, csak a jóga és a mobiltelefonjuk, és persze a felsős fiúk a gimiből. Amikor a legmenőbb srácok bulizni hívják őket, majd kiugranak a bugyijukból, ám véletlenül egy ősi, gonosz titokra bukkannak, a boltot egy sereg apró náci kolbászka árasztja el, és mivel veszélybe kerül a nagy bulizás, a csajok bepöccennek.

A végleges előzetesben felbukkan a szokás szerint agyonmaszkírozott Johnny Depp, aki Smith előző filmjében is, a bizarr Agyarban (2014) is ugyanazt a furcsa karaktert, Guy Lapointe francia-kanadai nyomozót alakította, de láthatjuk Depp volt feleségét, Vanessa Paradis-t, az egykori gyereksztárt, Haley Joel Osmentet, Justin Longot és Smith kabalaszínészét, Jason Mewes-t, vagyis a legismertebb karaktere alapján Jayt is.

A Kanadában játszódó Yoga Hosers – magyarul kb. Jógapancserek – a rendező True North trilógiájának középső darabja, a zárófilm a szintén a két lány főszereplésével készülő Moose Jaw lesz, és nyilvánvalóan egy másodpercre sem szabad komolyan venni. Az az előzetesből is kiderül, hogy a rendező lánykáját, Harley Quinnt nem színésznek teremtette a jóistenke. Lily-Rose Deppből, aki anyuka és apuka tökéletes keveréke, viszont még lehet valaki – a képeken ő a csinos a két szöszi közül.

A filmet már vetítették a Sundance Filmfesztiválon és vegyes reakciókat váltott ki, a bemutatója pedig július 29-én lesz Amerikában, a hazai forgalmazásról azonban nincs információ. És ha valakinek az előzetesből ismerős lenne pici náci kolbászok arca, az bizony maga rendező-forgatókönyvíró Kevin Smith, csak szakáll nélkül.