Kalózok a Feláldozhatók ellen?

Az online kalózkodással magyarázzák a The Expendables - A feláldozhatók 3. gyenge eredményeit. A film egyik digitális kópiája már három héttel az amerikai bemutató előtt valóban felkerült a netre, és 24 óra leforgása alatt 189.000-an töltötték le – ám sokak szerint nem ez az egyetlen magyarázata a várakozáson aluli teljesítménynek.

 Egyes számítások szerint az akciófilm mintegy 2.2 millió nézőt veszített a kalózkópiáknak köszönhetően, és így a vártnál 10 millió dollárral kevesebb jegybevétel folyt be, a gyártó Lionsgate stúdió pedig már 10 személy 

ellen indított pert az ügyben, de szakértők szerint nem csak az illegális letöltés a felelős a kudarcért. A feláldozhatók 2010-es, még Sylvester Stallone rendezte első részét ugyanis túl hamar követte a két folytatás. Az elmarasztaló kritikákat kapó legújabb film pedig olyan nagyágyúkkal verseng a piacon, mint a meglepően jól teljesítő A galaxis őrzői és a várakozásnak megfelelően taroló Tini nindzsa teknőcök. Bár ezt a részt is telizsúfolták olyan régi és új akciósztárokkal, mint Jason Statham, Wesley Snipes, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger vagy Kellen Lutz, ez a franchise keretében az első PG-13-as korhatár besorolású darab, vagyis a kezdetben nagyon is ütős sorozat valóban sokat veszített az éléből.