Keddi otthonmaradós

Ez a fránya pandémia, nem mehettek ide-oda. Fogadd meg a jótanácsot, #maradjotthon a díványon! Segítünk, hogy ne und magad halálra e napok alatt!

Gengszter nagyi

Online, március 16., 08:00

Az előadás érzékenyen, rengeteg humorral szól nagymama és unokája különös barátságáról, és arról, hogy bár 11 és 78 évesnek lenni sem könnyű, sosem késő elkezdeni játszani.


Online tárlatvezetés: Dürer kora

Online, március 16., 14:30

A tárlatvezetésen megismerkedhettek Albrecht Dürerrel, a sokszorosított grafika mesterével, és a kortársakra gyakorolt hatásával. A tárlatvezetés összefoglalja a legfontosabbakat, felnagyítja a részleteket, rávilágít az összefüggésekre.


Replika Szabadegyetem - 2. Globális (populáris) kultúra és társadalmi változás

Online, március 16., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel.


Kemény Gábor zongoraművész koncertje március 15. alkalmából

Online, március 16., 17:00

Az előadó Chopin és Liszt vonatkozó darabjait interpretálja az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelegve a Csili színpadán.


A házibuli folytatódik - Móser Ádámmal

Online, március 16., 17:00

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


A pokol bugyrai... "Málenkij robot" - Kényszermunka a Szovjetunióban

Online, március 16., 17:00

A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás teszi elérhetővé, bejárhatóvá és megérthetővé. A látogatókat úgy vezetji végig a Málenkij Robot Emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnák végig.


Virtuális séta Aradi Péterrel: Az újságíró és a szabadulóművész

Online, március 16., 18:00

Hogyan lett Pulitzer Józsefből, a makói zsidó fiúból Joseph Pulitzer amerikai sajtócézár, akinek a nevét a mindmáig legrangosabb újságíródíj is őrzi? És hogyan vált a hetedik kerületben született Weisz Erik Amerikában Harry Houdini néven a világ legismertebb szabadulóművészévé? S vajon találkozott-e valaha ez a két világhírűvé vált férfi? A virtuális sétán a résztvevők ezekre a kérdésekre is választ kapnak.


Emlék-művek. Online tárlatvezetés az Időgépben

Online, március 16., 18:00

Az új gyűjteményi kiállítás a művészet és az idő viszonyának legkülönfélébb aspektusait járja körül. A tárlatvezetés elsősorban azokra a művekre helyezi a fókuszt, amelyek a múlt, a közelmúlt történelmi mozzanatait, ergo a társadalmi emlékezet számára releváns eseményeket ragadják meg, így szóba kerülnek a köztéri emlékművek is.


Szilágyi Zsolt: Nem Trianon az oka!

Online, március 16., 18:00

A Magyar Földrajzi Társaság Debreceni Osztályának és a Magyar Regionális Tudományi Társaság Észak-alföldi Tagozata közös rendezvénye.


Mesterkurzusok. Beszélgetések Krasznahorkai László Herscht 07769 című könyvéről

Online, március 16., 18:00

Február 18-án jelent meg Krasznahorkai László új könyve, a Herscht 07769. A Mesterkurzusok sorozat 3 beszélgetésében Szegő János kvantumfizikáról, Bachról, a neonáci mozgalmakról és természetesen a könyvről kérdezi vendégeit Etesi Gábor fizikust a Magvető Facebook oldalán.


Régimódi történet

Online, március 16., 18:30

A lebilincselő történetben nem csupán a tündér-édesanya elevenedik meg, hanem a merev és eltökélt nagymamák, a bohém dzsentri nagypapa, a tudálékos nagynénik és a kálvinista Róma többi jellegzetes figurája is.

 

Az érintés dicsérete

Online, március 16., 19:00

Az alkotóközösség arra vállalkozott, hogy korona vírus okozta a tragédiák helyett ünnepeljen, együtt, közösen, egy térben, biztonságosan. A tánc, a zene és az irodalom elegye, amit az este folyamán látni fogsz. Érzéki dicséret. Simogató óda a közelséghez.


Carmina Burana

Online, március 16., 20:30

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra.
A Szegedi Kortárs Balett előadása.